TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Joventuts Musicals de Tortosa recrearà la darrera etapa de la vida de Felip Pedrell

L’espectacle s’emmarca en l’Any Pedrell i inclou dues estrenes  absolutes  i dues reestrenes de Pedrell, obres recuperades i transcrites per a l’ocasió

Joventuts Musicals de Tortosa ha presentat aquest matí l’espectacle ‘Les Cartes de Pedrell’ per al proper dissabte 24 de novembre a les 20h, produït en motiu de la celebració de l’Any Pedrell, que impulsa l’Ajuntament de Tortosa. Aquest espectacle recrea la darrera etapa de la vida de Pedrell, a través de la correspondència que mantenia amb altres músics i personalitats rellevants dintre del panorama sociocultural de l’època. Pedrell, interpretat per l’actor tortosí Joan Camps, reviurà i ens explicarà vivències i anècdotes, donant a conèixer algunes de les músiques orquestrals que va compondre. Per fer possible l’espectacle s’ha comptat amb la col·laboració i implicació de l’Ajuntament de Tortosa i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’espectacle serà un dels més rellevants de l’Any Pedrell, ja que es presenten dues estrenes absolutes i dues reestrenes del compositor tortosí. Es tracta d’obres recuperades i transcrites per a l’ocasió, que Joventuts Musicals de Tortosa farà públiques i estaran a disposició de tothom qui les vulgui interpretar.

Jordi Bonilla dirigirà l’Orquestra de Cambra de Tortosa  (OCTO) i ha estat l’encarregat de dur a terme la recuperació i arranjament de les partitures, transcrites per a l’ocasió. La recerca de les cartes de Pedrell ha anat a càrrec d’Albert Curto i David  Matheu. A més, hi participaran cors de Tortosa i la soprano Cecília Aymí. La direcció escènica  i el  guió  ha  anat a càrrec de  la directora  de l’Escola de Teatre, Marga Julià. L’entrada al concert és gratuïta, però cal reservar el seient a través del  web  del Teatre Auditori Felip Pedrell. Un espectacle que també dedicarà un espai a commemorar els 50 anys de Joventuts Musicals de Torosa.

La presidenta de Joventuts Musicals de Tortosa, Elisa Huguet ha  reivindicat  que  “com  a  músics, artistes i ciutadans compromesos amb el territori no podem deixar de treballar per tal de contribuir a situar Pedrell en el lloc que li pertoca, aprofitant que l’Ajuntament de Tortosa celebra l’Any Pedrell, en commemoració del centenari de la seva mort, i fer difusió i projecció de la seva preciosíssima obra”. El director de la OCTO, Jordi  Bonilla, ha apuntat que  “la  tasca  de  transcripció ha estat dura i laboriosa, des del mes de març hem introduït i digitalitzat nota a nota, però el resultat ho val, hi haurà una plantilla orquestral amb 26 músics, amb instruments corda, vent, percussió i una arpa”.

Properament Joventuts Musicals presentarà el 2n cicle de concerts d’aquest any 2022, carregat d’activitat. Des de l’entitat conviden la ciutadania a fer-se’n socis a través del web. Els socis gaudeixen d’entrada gratuïta a tots els concerts.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects