TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Josep Lanau: «New Horizon neix de la meva inquietud artística i musical»

Josep Lanau és un jove músic tortosí. Tot i haver crescut envoltat de música veient el seu pare a dalt dels escenaris, fins fa ben poc no va sentir la motivació suficient com per introduir-se ell en este món. Un cop va començar a tocar la guitarra va descobrir que la música ja l’acompanyaria la resta de la seua vida. Ha estat tal la connexió que amb tan sols 20 anys està a punt d’enregistrar el seu primer àlbum: «New Horizon». En l’obra, dividida amb dues parts, explora gèneres com el trap, el pop, el rock, el lo-fil’indie, etc.

Tot i haver crescut en una casa on la música hi era molt present, no t’has endinsat en aquest món fins fa ben poc. Com va ser el moment en què vas decidir començar a tocar la guitarra?

Va ser una època d’aquestes en què et replanteges qui ets i si t’agrada ser-ho i sentia que em faltava alguna cosa… Va ser en aquest moment que em va entrar la curiositat de provar amb la música i veure si d’això en treia un hobbie que m’emplenés. Per sorpresa per a mi vaig descobrir que m’encantava i, amb el temps ha passat a ser la meva prioritat principal.

Portada de New Horizon, primer disc de Josep Lanau. IMATGE: Josep Lanau via Verkami

Descobrir-te dins el panorama musical t’ha obert un ‘nou horitzó’?

Completament, d’aquí en sorgeix el nom d’aquest disc. Al final la música és especial, per sort, és un art on pots expressar de moltíssimes formes i amb diversos components i, en descobrir-ho, se’m va obrir aquest «nou horitzó».

Com és el teu procés creatiu a l’hora de compondre?

Aquest disc ha suposat un treball personal i d’introspecció molt interessant en aquest aspecte. El procés creatiu ha anat canviant de cançó a cançó començant pel que considerava més important per aquesta. Si bé n’és cert que moltes hi han iniciat amb una mica d’acords amb la guitarra i una lletra també n’hi ha d’altres que han sigut completament diferents. He treballat molt amb la metàfora, per proximitat semàntica i visual, però també m’agrada molt narrar una història fàcil de visualitzar al teu cap i sentir que podria ser la teva.

«La música és especial, és un art on pots expressar de moltíssimes formes i amb diversos components»

Josep Lanau, músic

Quines són les teues influències?

Pel que fa al «StoryTelling» (terme anglés que es refereix a la narració d’històries) he agafat bastanta influència de Sting. Pel que fa a aspectes més sonors em vinculo bastant als primers discs de Coldplay, John Mayer, Radiohead, etc.

Com naix New Horizon? Què significa per tu?

New Horizon neix de la meva inquietud artística i musical. Mancava d’un llenç per dibuixar les meves paraules. Aquest significa tot que el que sóc i he sigut fins al dia d’avui, el que representa la música per a mi i un punt de partida per veure el meu progrés.

Com veus el panorama cultural de les Terres de l’Ebre?

Durant aquest any m’he adonat que a les Terres de l’Ebre hi ha un panorama cultural molt més gran i extens del que sembla i hi ha moltíssim talent local.

Creus que hi ha un espai per artistes emergents com tu?

Fins ara no coneixia d’espais o plataformes d’aquestes característiques fins que a principis d’aquest any vaig descobrir Lokals, una plataforma que pretén impulsar joves talents de les terres de l’Ebre.

Per quin motiu decideixes impulsar el teu projecte mitjançant Verkami?

Tots aprenem del que tenim més a prop i jo no en sóc l’excepció. Havia sentit a parlar d’aquesta plataforma per artistes com la Montse Castellà i el Noel Luna entre d’altres i veure com se’n sortien em va donar el coratge per dir, ostres! Jo també puc, no? I així va ser. Em vaig començar a informar i mans a la feina! Per qui no estigui al dia, un verkami és una campanya per finançar projectes la qual estic realitzant actualment per finançar el meu disc. Em dónes un cop de mà?

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects