Del 9 al 22 d’agost, diversos establiments oferiran plats amb l’arròs del Delta com a protagonista per posar en valor la cuina de quilòmetre zero del territori
Els restaurants de Tortosa posaran en marxa, del 9 al 22 d’agost, les primeres jornades gastronòmiques de l’arròs a la ciutat. Les organitza el gremi de restauradors Platigot juntament amb la Federació Comercial, Serveis i Hostaleria, Tortosa Més, i amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa i de la marca Arròs Montsià. Les jornades tenen confirmada la participació de set restaurants, si bé està pendent d’afegir-hi més establiments. Concretament són els restaurants El Parc, Paiolet, Lo Llaüt, Lo Safareig, Xapla, Cristal i La Vegueria. Durant estes dos setmanes d’agost oferiran menús, plats o tapes amb l’arròs com a protagonista, i acompanyat d’altres productes de temporada del territori.
Carme Pla, presidenta de Platigot, ha explicat que l’objectiu és posar en valor la gastronomia local i la restauració de la ciutat, agafant com a referència un producte molt representatiu del territori: “tant l’arròs com les verdures són productes estrella de les Terres de l’Ebre, i amb estes jornades les volem donar encara més a conèixer i que la gent conega que a Tortosa també es fan molts bons arrossos”, ha remarcat. Pel que fa a la tipologia dels productes que es podran trobar a les cartes dels restaurants participants, Carme Pla ha explicat que volen obrir el ventall a tots els estils de cuina, des de la paella fins al sushi.
![](https://apropebre.cat/wp-content/uploads/2021/07/A3-I-JORNADA-ARROS-TORTOSAMES-2021-724x1024.jpg)
Les primeres jornades de l’arròs arriben en un moment en el qual la restauració segueix treballant per superar els efectes que la pandèmia i les restriccions han tingut sobre l’activitat. En este sentit, la presidenta de Platigot assenyala que la proposta esdevé una manera de dinamitzar el sector, i subratlla que complementa altres activitats previstes per als pròxims dies a Tortosa, com els concerts de la Mostra de Jazz, que també permeten generar moviment a bars i restaurants.
De la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica de Tortosa, Sisco Pepió, ha felicitat Platigot per la iniciativa de posar en marxa les jornades i ha animant la ciutadania a degustar els plats que s’hi oferiran: “són temps difícils per a la restauració, per això cal que hi donem suport i, a la vegada, descobrim o confirmem que a Tortosa disposem d’un molt bon nivell gastronòmic als nostres establiments de restauració”, ha assenyalat.