TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El gremi de restauradors de Tortosa posa en marxa les primeres jornades gastronòmiques de l’arròs

Del 9 al 22 d’agost, diversos establiments oferiran plats amb l’arròs del Delta com a protagonista per posar en valor la cuina de quilòmetre zero del territori

Els restaurants de Tortosa posaran en marxa, del 9 al 22 d’agost, les primeres jornades gastronòmiques de l’arròs a la ciutat. Les organitza el gremi de restauradors Platigot juntament amb la Federació Comercial, Serveis i Hostaleria, Tortosa Més, i amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa i de la marca Arròs Montsià. Les jornades tenen confirmada la participació de set restaurants, si bé està pendent d’afegir-hi més establiments. Concretament són els restaurants El Parc, Paiolet, Lo Llaüt, Lo Safareig, Xapla, Cristal i La Vegueria. Durant estes dos setmanes d’agost oferiran menús, plats o tapes amb l’arròs com a protagonista, i acompanyat d’altres productes de temporada del territori.

Carme Pla, presidenta de Platigot, ha explicat que l’objectiu és posar en valor la gastronomia local i la restauració de la ciutat, agafant com a referència un producte molt representatiu del territori: «tant l’arròs com les verdures són productes estrella de les Terres de l’Ebre, i amb estes jornades les volem donar encara més a conèixer i que la gent conega que a Tortosa també es fan molts bons arrossos», ha remarcat. Pel que fa a la tipologia dels productes que es podran trobar a les cartes dels restaurants participants, Carme Pla ha explicat que volen obrir el ventall a tots els estils de cuina, des de la paella fins al sushi.

Les primeres jornades de l’arròs arriben en un moment en el qual la restauració segueix treballant per superar els efectes que la pandèmia i les restriccions han tingut sobre l’activitat. En este sentit, la presidenta de Platigot assenyala que la proposta esdevé una manera de dinamitzar el sector, i subratlla que complementa altres activitats previstes per als pròxims dies a Tortosa, com els concerts de la Mostra de Jazz, que també permeten generar moviment a bars i restaurants.

De la seua banda, el regidor de Promoció Econòmica de Tortosa, Sisco Pepió, ha felicitat Platigot per la iniciativa de posar en marxa les jornades i ha animant la ciutadania a degustar els plats que s’hi oferiran: «són temps difícils per a la restauració, per això cal que hi donem suport i, a la vegada, descobrim o confirmem que a Tortosa disposem d’un molt bon nivell gastronòmic als nostres establiments de restauració», ha assenyalat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects