TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Joan Antonio Montaña, president de l’associació Poble Vell de Corbera d’Ebre: “El Poble Vell ha aguantat millor els primers setanta anys que els últims deu”

Els temporals Glòria i Filomena en són els principals responsables

El Departament de Justícia ha adjudicat la redacció del projecte de consolidació i rehabilitació del Poble Vell de Corbera d’Ebre a l’empresa Feu i Godoy Arquitectes, SLP, per un import de 41.170 euros. L’adjudicatària té ara un termini de 5 mesos per presentar el traçat definitiu de la redacció, amb un pressupost de 253.598,88 euros. Posteriorment, el Departament licitarà les obres, que es podrien iniciar abans que acabe l’any. L’associació Poble Vell valora positivament este pas per part de Justícia per conservar les restes de l’antiga Corbera. Després de la restauració i habilitació de l’església, l’edifici més emblemàtic del conjunt, Joan Antonio Montaña, president de l’agrupació, creu que “la intervenció ha d’anar a les restes del traçat urbà, dels carrers… és un repte per als arquitectes perquè el pressupost és modest si mirem les rehabilitacions que es requeririen.”

Feu i Godoy Arquitectes estan especialitzats en la restauració i habilitació d’edificis, sovint en zones històriques. L’objectiu d’este projecte serà preservar les runes del Poble Vell i evitar-ne la degradació, la major preocupació dels veïns.“Ara estem en una situació bastant crítica degut al pas del temps i a un cert vandalisme. Estes accions no són la principal causa del mal estat del Poble, ho són sobretot els últims temporals, el Glòria i el Filomena. Però ajuden.”

L’antiga població de Corbera d’Ebre va ser bombardejada l’any 1938, en plena Batalla de l’Ebre. El front es va situar molt a prop del nucli urbà i les bombes caient eren constants, així com la metralla i les bales. Els habitants van traslladar-se a la part baixa de la zona i es va anar formant el poble que coneixem ara. Declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1992, el poble és un monument a la pau i un lloc de visita per veure de prop els efectes d’una guerra. Cada any hi passen unes 20.000 persones.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects