TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Jesús homenatja amb poemes a Joan Cid i Mulet

Es compleixen quaranta anys de la mort de l’escriptor

El literat jesusenc Joan Cid i Mulet va morir ara fa quaranta anys a Ciutat de Mèxic, on es va exiliar el 1942. Va ser un personatge destacat en la literatura catalana i un i  un  entusiasta  i  heterogeni  home  de  lletres:  dramaturg, poeta, novelꞏlista, historiador esportiu, historiador, cronista literari, periodista i cineasta.

La seua trajectòria és recordada anualment a Jesús amb la Fira Literària Joan Cid i Mulet. El certamen reuneix escriptors , llibreters i representants de l’àmbit sociocultural.

Durant  les  quatre  llargues  dècades  d’exili  al  país  asteca,  va  destacar  per  la  seua vinculació estreta amb l’Orfeó Català de Mèxic, on hi van participar molts catalans exiliats. Era l’orador habitual en les jornades catalanistes (Sant Jordi, 11 de setembre, 15 d’octubre en què s’afusellà el president Companys, etc.) que s’organitzaven durant el calendari anual.

Va  impulsar  la  secció  de  teatre  i  va  fundar  el  Futbol  Club  Barcelona  de  Mèxic,  que competia  en  una  lliga  amateur  amb altres  clubs  amb  jugadors  procedents  de  l’exili republicà estatal. Va ser autor de «El libro de oro del futbol mexicano» (enciclopèdia en 4 volums),  i  de  l’assaig  «México en  un  himno»,  publicat  el  1954  en  commemoració  del centenari de l’estrena de l’himne nacional mexicà.

Per  commemorar  aquesta  efemèride  literària Jesús va organitzar ahir un acte en dos indrets de la població: al cementiri del municipi, on descansen les seues cendres, amb una ofrena floral i recitació dels seus versos, i a l’avinguda Cid i Mulet, on l’historiador i biògraf de Cid i Mulet va recitar part de la seua obra.  A la vegada, a partir d’avui es promourà a través de les xarxes socials que els usuaris recordin al literat compartint un dels seus poemes o un paràgraf en prosa de la seua producció amb l’etiqueta #40cidimulet.  

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects