TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Jesús amplia els pictogrames per a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista i deficiències visuals

S’han instal·lat als comerços, establiments de restauració i serveis privats

El dissabte 1 d’abril, dia previ al «Dia mundial de la conscienciació sobre l’Autisme (TEA)», es farà una caminada pels carrers de Jesús per tal de descobrir els pictogrames dels comerços, establiments i serveis privats que hi ha a Jesús. Estos pictogrames són elements d’accessibilitat cognitiva que senyalitzen de manera senzilla quina és l’activitat que es realitza en aquell espai o instal·lació i es situen a l’entrada dels locals perquè puguin ser detectats de manera fàcil per les persones amb autisme.

A més, els pictogrames també s’han dissenyat per a que siguin fàcilment interpretats per les persones amb deficiència visual. Els pictogrames no només són necessaris per a persones amb espectre autista, tal i com indica Èrica Fatsini, Directora del CEE Sant Jordi: “Este tipus d’intervencions a nivell de municipi van molt més enllà, ja que permeten la participació i accés a totes les persones (persones grans, persones amb baixa visió, persones que visiten el nostre municipi) que hi viuen i conviuen. Accessibilitat, sensibilització i participació d’infants, joves, adults, gent gran…”.

El Regidor d’Ensenyament de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, destaca que estes accions «tenen l’objectiu de contribuir a un Jesús més accessible, inclusiu i augmentar també la seguretat vial amb els pictogrames dels passos de vianants. A la vegada, són una eina molt potent per donar visibilitat a la diversitat i de sensibilitzar la societat, ja que a cada comerç també s’ha fet divulgació del motiu de l’acció”. Per altra banda, Noelia Benet Presidenta de l’Associació de Trastorns de l’Espectre Autista Terres de l’Ebre (TEATE) expressa la seva satisfacció per les millores realitzades a Jesús: “Des d’ATEATE estem molt contents de que Jesús faci realitat estos petits passos per a una inclusió real al nostre Poble. Passos que ja anem fent en conjunt des de fa temps i sabem que seguirem fent”.

En una primera fase realitzada ara fa just un any, es van contemplar instal·lacions i edificis públics, ara s’amplia la inclusió a comerços, restauració i altres serveis privats. El compromís és que el proper any es realitzi una tercera fase amb pictogrames als interiors dels edificis. La iniciativa ha estat materialitzada per l’EMD de Jesús i impulsada i dissenyada amb la col·laboració del CEE Sant Jordi i ATEATE. Els símbols que s’utilitzen són propietat del Govern d’Aragó i han estat creats per Sergio Palao per a ARASAAC, qui els distribueix sota llicència Creative Commons. La caminada es realitzarà el dissabte 1 d’abril a les 10h amb sortida des de la Pèrgola de Jesús i està emmarcada en la VIII Setmana de l’Activitat Física i la Salut i organitzada per l’EMD Jesús junt amb aTEAte i el CEE Sant Jordi.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Choosing Marijuana Legalization

Choosing Marijuana Legalization Who Else Wants to Learn About Marijuana Legalization? Anyone 21 or older would have the ability to possess small quantities of marijuana

Llegir Més »
Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects