TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Inicien un expedient sancionador a l’Ajuntament de l’Aldea per una infracció en els correbous

El consistori ha anunciat que recorrerà la denúncia, que «només busca desprestigiar»

El Consell de Jocs i Espectacles de la Generalitat a les Terres de l’Ebre ha iniciat un expedient sancionador per les infraccions en la normativa d’espectacles tradicionals amb bous a l’Aldea el passat 18 d’agost de 2022, en el marc de les Festes Majors.

La denúncia fou presentada per l’organització animalista AnimaNaturalis i el Comitè Antitaurí CAS International, en què s’al·legava que un dels bous participants no era apte per a fer-ho perquè no disponia de la guia, segons hauria informat el mateix veterinari a membres d’AnimaNaturalis.

La conducta descrita incompleix, segons l’organització animalista, l’establert en la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de Regulació de les festes tradicionals amb bous, i es considera una sanció greu «Alterar fraudulentament les dades referents als animals o fer participar un animal que no compleix les condicions per participar en espectacles taurins tradicionals, de conformitat amb la llei present».

L’Ajuntament de L’Aldea, a través d’un comunicat, ha informat que no comparteixen ni subcscriuen els motius de la denúncia. «Tan amb els serveis jurídics de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les TTEE com en l’informe de l’expert taurí, recorrerem aquesta denúncia als tribunals, que només busca desprestigiar les festes de L’Aldea i la festa dels bous». En el comunicat també afirmen que «cap animal ha sofert cap dany, som curosos i respectuosos amb la festa i amb les directrius establertes».

La infracció podria suposar una multa d’entre 601 a 60.000 euros, i la inhabilitació per organitzar espectables amb bous un període de fins a dos anys. De moment es desconeix la quantia final de la sanció, donat que encara es troba en fase de tramitació i l’Ajuntament de l’Aldea podria recórrer.

Esta és la primera de les cinc denúncies que CAS International i AnimaNaturalis van interposar a diferents espectacles de festejos populars amb bous durant el 2022 contra les comissions taurines organitzadores i Ajuntaments d’Amposta, l’Aldea, el Lligallo del Gànguil i Vidreres. Algunes de les multes, segons l’organització animalista, es podrien considerar infraccions molt greus i poden ascendir als 150.000 euros.

«La col·laboració ciutadana de les Terres de l’Ebre és vital perquè puguem presentar denúncies per infraccions de la Llei, donat que nosaltres sols no podem abastar els més de 450 espectacles amb bous que es fan cada any a Catalunya», declara la directora d’AnimaNaturalis, Aïda Gascón.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects