TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Infermeres de Catalunya guanya la demanda contra el SEM per vulneració del dret fonamental de vaga

El Sistema d’Emergències Mèdiques va decretar uns serveis mínims del 100%

El sindicat Infermeres de Catalunya van interposar demanda davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per haver decretat uns serveis mínims del 100% durant la darrera vaga convocada per este sindicat i d’altres el passat mes de març. 

La vaga havia estat convocada per la Mesa Sindical de Sanitat pel 10 de març i posteriorment, a partir del 15 de març, de forma indefinida en format d’aturades parcials de dues hores en els diferents torns de treball. Segons denuncia Infermeres de Catalunya, el SEM va decretar uns serveis mínims del 100% «vulnerant així el dret fonamental a vaga de les treballadores» i, perquè no tornés a produir-se este situació, van interposar una demanda contra el SEM.

Finalment, la sentència del TSJ de Catalunya indica que és il·legal decretar uns serveis mínims del 100%, inclús en un servei essencial, ja que vulnera el dret a vaga de qualsevol treballadora i treballador. 

El sindicat ha condemnat les mesures del SEM, afirmant que «decretar uns serveis mínims del 100% vulnera el principi de proporcionalitat i anul·la, de facto, un dret fonamental com és el dret a vaga«. D’esta manera, el TSJ ha condemnat al SEM a indemnitzar al sindicat per danys morals, pagant una indemnització de 6.251 euros.

https://twitter.com/CatInfermeres/status/1387147232785403906
Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects