TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

GEPEC-EdC s’oposa a un nou projecte d’una MAT des de l’Aragó a Ascó

Alerten de les conseqüències ambientals d’esta línia de molt alta tensió

El grup ecologista GEPEC-EdC avisa de les conseqüències ambientals de la Línia Aèria d’Alta Tensió (LAAT) de 45 km travessaria les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. La LAAT finalitzaria a la sub-estació d’Ascó (ubicada a la Central Nuclear d’Ascó). La seva funció seria la d’evacuar l’energia de 4 macro-centrals eòliques de 81 aerogeneradors provinents de macro-centrals ubicades a l’Aragó (a la Província de Terol i a Saragossa), que generarien una potència de més de 500 MW. El passat divendres 29 d’octubre, el GEPEC-EdC va presentar les al·legacions al projecte, anomenat PEol-280 AC. Novament es tracta d’una MAT promoguda per una multinacional privada del sector energètic, Green Capital Developement.

El GEPEC-EdC ha analitzat la viabilitat del projecte i s’oposa a l’impacte paisatgístic, sobre la biodiversitat i sobre la salut que tindrien les 4 macro-centrals eòliques i la respectiva LAAT associada sobre el territori aragonès i català. A grans trets, el clúster energètic provocaria: afectacions sobre la fauna amenaçada a causa de la col·lisió directa o a la fragmentació i destrucció dels hàbitats, impacte sobre Espais Naturals Protegits inclosos en el Pla d’Espais d’Interès Natural o conseqüències paisatgístiques a causa de la massificació de macro-projectes d’energia renovable i les respectives línies d’evacuació. GEPEC recorda que esta nova línia se situaria en una àrea ja massificada: les comarques de la Terra Alta i Ribera d’Ebre tenen un total de 169 aerogeneradors en servei, 340 aerogeneradors sol·licitats, i fins a 1.765 ha de centrals solars fotovoltaiques sol·licitades.

Des del GEPEC-EdC assenyalen que este nou projecte perpetua el mateix model que s’ha anat repetint al llarg de les darreres dècades: produir energia en les àrees de menys consum, amb impacte sobre la biodiversitat i la salut de les persones, per exportar-la cap a les àrees on se consumeix més.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects