TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

GEPEC-EdC denuncia que s’ha disparat un rapinyaire protegit

Ha passat el primer dia de la temporada de cacera

El primer dia de la temporada de cacera, uns excursionistes van alertar a l’instant al Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) que un caçador va disparar sobre un rapinyaire que volava a Móra d’Ebre, a la zona de la Picossa. L’au que va caure greument ferida va resultar ser un astor (Accipiter gentilis), rapinyaire típic de zones boscoses que, com tota la resta de rapinyaires (àligues, falcons, voltors…), està totalment protegit per la llei i la seva cacera està totalment prohibida, perseguida i penada.

Des del GEPEC-EdC van donar instruccions als excursionistes sobre què fer i com actuar en estos casos. L’ocell encara era viu i els excursionistes el van poder recollir. L’astor estava greument ferit pels trets i va ser entregat als Agents Rurals per tal de derivar-lo a un centre de recuperació de fauna salvatge per intentar-li salvar la vida. També es va informar als Agents Rurals dels fets per depurar les responsabilitats que es deriven d’estos actes.

Per part del GEPEC-EdC se presentarà una denúncia per depurar les responsabilitats sobre el culpable del tiroteig de l’astor i, si s’escau, sobre l’Àrea Privada de Cacera, que, segons la llei, també n’és responsable.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Choosing Marijuana Legalization

Choosing Marijuana Legalization Who Else Wants to Learn About Marijuana Legalization? Anyone 21 or older would have the ability to possess small quantities of marijuana

Llegir Més »
Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects