TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

GEPEC busca voluntaris per protegir la tortuga babaua este estiu

L’arribada de la calor comporta que esta espècie pongue els ous a les platges

Amb l’arribada de la calor, les platges del Mediterrani se preparen un any més per la visita de tortugues babaues (Caretta caretta), que surten del mar per pondre els seus ous a l’arena. Al llarg dels últims estius, esta espècie està retornant a litorals com el català en un moment en el qual la contaminació marina, la pesca accidental i la massificació de les platges la posen en més risc de conservació que mai.
 
Per tal d’actuar ràpidament davant la molt possible arribada de tortugues babaues, el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) ha començat a captar voluntariat que vulgue ajudar en la protecció d’estos animals i els seus nius. L’entitat, que des de l’any 1999 treballa de forma activa en favor de les tortugues marines, ha habilitat un formulari a la seua pàgina web per aquelles persones interessades a participar en el voluntariat.

La tasca dels voluntaris és molt diversa i inclou des de la confecció de material divulgatiu fins la prospecció de platges a la recerca de qualsevol rastre, niu o exemplar. En cas de trobar una tortuga o una posta, el voluntariat avisa als organismes adequats i, si es requereix, s’organitza per fer vetlla del niu, assegurant així el naixement segur de les cries de tortuga. Estes accions se compaginen amb la de conscienciació ciutadana, vital perquè aquelles persones que transiten per les platges no interferixquen en el procés de nidificació.

Des de l’entitat recorden que en cas de trobar una tortuga o un niu és imprescindible no acostar-s’hi i trucar al 112 com més aviat millor.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects