TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Fundació Ulldecona denuncia la situació que han viscut les treballadores del SAD durant l’últim any

Les treballadores afirmen sentir-se «abandonades» davant la pandèmia

La Fundació Ulldecona ha denunciat públicament a través de les seues xarxes socials «el menysteniment que han patit les treballadores del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) durant este any de pandèmia». En el comunicat, expliquen la discriminació habitual que pateixen les treballadores del sector, s’ha vist incrementada davant la crisi derivada de la Covid-19.


Tot i que el centre de suport de la Fundació Ulldecona es va tancar durant el confinament, els treballadors van seguir donant resposta al Servei d’Ajuda a Domicili, atenent els prop de 200 usuaris. Laura Quintana, treballadora i coordinadora del SAD, explica que, tot i haver estat atenent a persones vulnerables no se’ls ha facilitat el material necessari per a protegir-se del coronavirus. «Al principi sortíem al carrer amb mascaretes elaborades per les veïnes del poble», lamenta.

Les treballadores del SAD expliquen que es senten «abandonades» i expliquen com el sector ha vist «com s’oblidava la necessitat de proves PCR o serològiques quan s’estaven realitzant a tot l’àmbit sociosanitari» o «com no se les incloïa en la distribució d’una paga extraordinària per l’esforç realitzat durant els mesos més durs de la pandèmia». Les treballadores del SAD demanen consideració als responsables del Govern català i de l’estatal i demanen que es tinga en compte el seu servei a l’hora de prendre mesures en l’àmbit sociosanitari.


Segons indica Quintana, a la Fundació estan especialment preocupades per la demora de la vacuna. Explica que estava previst que es vacunessen al febrer, però per ara encara no tenen notícies. La coordinadora lamenta la desinformació i afirma que se senten «desprotegides i abandonades». En el comunicat manifesten que, amb el retard de la vacuna s’està posant en risc «no tan sols la seua salut (la de les treballadores), sinó la de milers de persones grans i dependents a qui presten atenció al seu domicili».

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects