TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Femme in Arts: la reflexió sobre la violència contra les dones a través de l’art

El festival està comissariat per la periodista Anna Zaera

Del 25 al 29 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional per l’Eliminació de la violència envers les dones (25 de novembre), Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre acollirà la cinquena edició de Femme in Arts. Enguany, el certamen comissariat per la periodista i activista cultural Anna Zaera, versarà sobre la maternitat, els estereotips que orbiten al seu voltant i les violències que s’hi associen. «Solterona, dona no realitzada, lesbiana; aquests són alguns dels estereotips encara habituals per definir les dones que no són mares. Els clixés, però, també afecten les dones que han decidit tenir fills. Per una cosa o per l’altra, moltes de nosaltres som jutjades per no ajustar-nos a la norma, sigui per edat, per classe social, per estat civil o per capacitats físiques i mentals. Per això, en aquesta edició de Femme in Arts volem preguntar-nos sobre el mandat de la maternitat i sobre totes les violències associades que comporta» assegura Zaera. 

Femme in Arts 2021 —organitzat per Lo Pati amb la col·laboració del Pla Local de Polítiques de Dones de l’Ajuntament d’Amposta i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià— planteja un programa en el qual destaca l’aclamada proposta d’Ada Viladó 360 grams, una obra que reivindica el cos de la dona a través de la narració d’una experiència íntima i que es podrà a l’Auditori de la Unió Filharmònica. També inclou l’acció performativa de la mataronina Maria Garriga que, amb l’espectacle Exabrupte, apropa l’espectador a l’experiència angoixant i visceral de ser mare. A més, hi haurà la projecció dels films True Mothers de Naomi Kawase, un drama sobre la maternitat seleccionada al Festival de Cannes 2020, i Tiempos de deseo de Raquel Marques, sobre el desig de ser mare sola i lesbiana. El certamen començarà dijous 25 de novembre amb una jornada per donar a conèixer les experiències en viu de dones que han patit diferents tipus de violència obstètrica, que han hagut de recórrer a la reproducció assistida o que són mares de família nombrosa. Femme in Arts tancarà diumenge 28 amb una acció participativa sobre l’alletament matern a la plaça Mari Chordà.

Les entrades per l’espectacle 360 grams ja es poden adquirir per 6€ a través del web de l’Ajuntament d’Amposta i a l’oficina de Cultura i Festes. La programació completa de Femme in Arts 2021 es donarà a conèixer la setmana vinent.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects