TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una moció per reclamar que s’eliminen les barreres arquitectòniques de la plaça de la Catedral

El grup municipal afirma que les persones amb mobilitat reduïda no tenen l’accés garantit pel carrer Croera

Esquerra Republicana-Tortosa Sí sosté que és “inadmissible” que una obra d’urbanització d’un espai públic incompleixi la llei catalana d’accessibilitat (13/2014, del 30 d’octubre). Una norma que reconeix que l’accessibilitat és un dret de totes les persones i que determina que correspon a l’administració implementar les estratègies i mecanismes per fer efectiu el dret de les persones amb discapacitat a gaudir, en el major grau possible, de les mateixes condicions d’accessibilitat en els béns i serveis.

En el cas de la plaça de la Catedral, el grup municipal afirma que les persones amb mobilitat reduïda no tenen l’accés garantit pel carrer Croera, ja que l’execució de l’obra «no els permet continuar el pas cap al carrer Santa Anna on la plaça finalitza amb uns esglaons en forma de grada que suposen una autèntica barrera arquitectònica». A més, afegeixen que la sortida d’aquesta plaça només està dissenyada per les persones sense cap dificultat de mobilitat, a través d’una escala, que tampoc s’ha habilitat pels cotxets de nadons.

A més de requerir als tècnics de l’empresa de construcció que proposen i executen una solució que suprimeixi les barreres arquitectòniques d’accés a la plaça de la Catedral, el grup municipal d’Esquerra demana que s’assenyali el desnivell en forma de grades que connecta la plaça de la Catedral amb el carrer Costa de Capellans per evitar accidents.

També es proposa, al text de la moció, que es substitueixen els reforços de la barana del mirador de la plaça de la Catedral, situats a la part interior, per altres que queden fora del pas dels vianants i que es corregeixi la dificultat d’accés al mirador, ja que només hi ha un petit esglaó.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects