La propera exposició recordarà els 45 anys d’història de Deltebre
Ara fa un any, Deltebre va obrir l’espai DeltArt, una sala d’exposicions que compta amb dos pisos diàfans que acullen diferents exposicions artístiques, de la disciplina que sigue. Forma part d’un projecte més ampli, el Centre Cultural del Delta, que aplega altres espais, com la biblioteca Delta de l’Ebre, l’Espai Eliseo Vives i la plaça Marina Oriol, equipaments municipals que volen apropar la cultura a la ciutadania. DeltArt se situa en un punt estratègic pel que fa al territori, a l’eix viari del Delta, que ha anat rebent millores pel que fa a les infraestructures i ha unit Deltebre i la resta de municipis del Delta i del territori.
L’objectiu de l’espai, que compta amb 430 metres quadrats, vol ser un punt de recollida per als artistes locals i internacionals que vulguen exposar el seu treball. Les sales estan preparades per a mostrar fotografies, instal·lacions conceptuals, elements tradicionals, projeccions audiovisuals, pintures, escultures… Des de l’equip de govern se vetlla perquè el que oferix DeltArt arribe a tota la població, inclosos els estudiants, que visiten sovint les sales per apropar-se a l’art i la cultura del territori.
L’exposició triada per inaugurar la proposta va ser ‘D’Arrels Enfora’, un projecte col·lectiu en què van participar tots els artistes de Deltebre, abraçant la diversitat de temes, tècniques i disciplines. L’objectiu principal era descobrir els creadors a través de les seues obres, cosa que el públic va poder fer més a fons gràcies als diàlegs que van mantenir els artistes entre ells, amb la sala plena d’espectadors que van presenciar converses sobre el fet de crear i el procés que comporta. Esta dinàmica que fa possible que la gent interessada per la cultura sàpigue d’on naix l’art, s’ha repetit en cada exposició a DeltArt i ha estat un dels objectius del projecte, segons explica la regidora de Foment Cultural de Deltebre, Anna Giménez.
Després van venir ‘Cent Anys de Fotos al Delta’, una mostra fotogràfica a càrrec de l’autor Agustí Bertomeu, que descobria tots els racons del Delta; l’escultura Babel, elaborada per l’artista Josep Maria Forcadell i l’exposició ‘Aquelles tardes…120 anys de cinema a les Terres de l’Ebre’. Fins al 24 d’abril es pot visitar l’exposició d’escultures hiperrealistes amb missatges de denúncia social de Cristina Jobs i una altra tanda de fotos que descriuen la bellesa de la natura salvatge de la zona a càrrec de Francesc Sans Vidal. Passat l’estiu, se prepara una mostra que homenatjarà les dones deltaiques, sovint oblidades. El creador és un artista reconegut a nivell mundial i, des de l’organització, asseguren que serà una exposició celebrada que atreurà un gran públic. A més, l’Ajuntament en prepara una altra que commemorarà els 45 anys de Deltebre a través d’imatges de diferents èpoques i activitats que posen en valor la història de la població.
A nivell artístic, DeltArt és la resposta a una demanda per part d’artistes i interessats en l’art i la cultura. Vol posar al centre les persones que creen i tenen alguna cosa a dir, a més de reivindicar que els territoris rurals poden tenir espais com este, on s’hi genere debat, opinió i sinergies sense la necessitat de desplaçar-se a les grans ciutats.
2 comentaris
He leído en el Diari que hay una Expo en est espacio
Imposible de saber la dirección ?
Deltebre, ok ? Pero dirección !?
Horario?
No aparece bien en ningún sitio Lastima !! G.G
¡Buenas tardes! Es en Avinguda 1 d’Octubre s/n, 43580 Deltebre, Tarragona.