TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Entre Cendres, el documental de l’incendi de la Ribera d’Ebre

La peça reflexiona sobre l’estat actual de la comarca

Tres joves de Flix són les creadores d’Entre Cendres, un documental que pretén reflexionar sobre la situació de la comarca de la Ribera d’Ebre amb l’incendi del 2019 com a punt de partida.

Xènia Ciuraneta, Alba Francín i Maria Pena són les creadores del documental, que es projectarà en preestrena el 25 de juny al Cinema la Social de Flix. Totes tres han estudiat comunicació audiovisual i, a partir de l’incendi, van saber que havien d’investigar el perquè dels fets i el seu rerefons, explica Ciuraneta. «En el documental parlem sobre la situació del despoblament que afecta la comarca, el consum d’avui en dia i el treball al territori».

Encara es sap poca cosa del documental, però a través de les seues xarxes socials ja han avançat alguns dels participants com l’alcalde de Flix, Francesc Barbero; l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim; la responsable de Protecció Civil de Tarragona, Elisabet Llombart i a Terres de l’Ebre, Miquel Alonso o els germans Alentorn, uns dels pagesos afectats en l’incendi.

La pagesia té un paper fonamental en el reportatge, ja que, tal com apunta l’equip del documental en xarxes socials «amb incendis com el de la Ribera d’Ebre es posa de manifest la necessitat d’un mosaic agroforestal més resistent per fer front a incendis«. Cal recordar que una de les majors dificultats per extingir el foc va ser l’abandonament de les zones boscoses. A la Ribera d’Ebre hi ha moltes hectàrees de zones forestals que amb vegetació seca que és molt fàcil de cremar.

Entre Cendres pretén fer una mirada de 360º per donar a conèixer el perquè i, alhora, fer una crida al futur, ja que segons explica Ciuraneta l’incendi és «una excusa per explicar la situació de la comarca i les Terres de l’Ebre».


Està previst estrenar de manera oficial el documental en l’acte en motiu de record en l’aniversari de l’incendi, tot i que encara no es coneixen els detalls.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects