TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Els universitaris de les Terres de l’Ebre ja poden realitzar-se les proves de la Covid-19

La URV realitza una campanya de cribatges amb proves PCR i serològiques en persones assimptomàtiques

La Universitat Rovira i Virgili ha obert la inscripció a la comunitat universitària per fer-se les proves de manera voluntària i amb cita prèvia. Les proves es realitzaran del 15 al 30 d’abril en quatre campus, entre els quals es troba el campus Terres de l’Ebre.

La campanya de cribatge va dirgida als membres de la comunitat universitària, tant de la URV com d’altres universitats que facin classes telemàtiques des de Tarragona i Terres de l’Ebre. Les proves van adreçades a persones asimptomàtiques de qualsevol edat, que no hagin estat vacunades i que no ja hagin passat ja la covid-19.

l cribratge és voluntari i per participar-hi s’ha de demanar cita prèvia i escollir dia, hora i campus: Bellisens, Catalunya, Sescelades o Terres de l’Ebre. La prova consisteix en una PCR i un test serològic ràpid (la serologia és opcional, però es recomana fer ambdues proves). Les mostres seran autopreses sota la supervisió de personal sanitari i els resultats es comunicaran al cap de 48 hores per SMS o a l’aplicació La Meva Salut, del Servei Català de la Salut.

La PCR es realitza amb un escovilló que s’introdueix dins de les fosses nasals, detecta el material genètic del virus i, per tant, si el resultat és positiu indica infecció. Per altra banda, la serologia es realitza amb una punxada al dit per obtenir una gota de sang, detecta anticossos i, si el resultat és negatiu, vol dir que la persona no ha generat immunitat contra la malaltia.

Els cribratges massius entre la comunitat universitària catalana són una iniciativa del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i són importants per detectar casos asimptomàtics de covid-19 i trencar les cadenes de transmissió de la malaltia. El grup d’edat de 11 a 30 anys és el que en aquests moments té una major incidència de malaltia per coronavirus SARS-CoV-2 i, tot i que la majoria dels casos en aquesta franja són lleus o asimptomàtics, poden transmetre-ho a persones vulnerables del seu entorn.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects