TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Els treballadors de la Santa Creu de Jesús reclamen els pagaments de les DPO: «No volem ser un hospital de segona»

Alerten que la viabilitat del centre està en perill

Els treballadors de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús han protestat de manera continuada des del passat 1 de maig en contra de les retallades del Departament de Salut. Així ho explica la presidenta del comitè d’empresa, Carme Martí, que afirma que les DPO són un complement variable per objectius que se cobra cada any. La principal reivindicació dels professionals de la Santa Creu és que se’ls pague este complement. “L’any 2019, el Departament va fer una retallada que va afectar el PIA, el programa d’integració assistencial, que permetia fer front a totes les necessitats del centre. A més activitat realitzada al centre, més aportació. A menys activitat, menys aportació”.

Martí explica que, des que van ser designats hospital de referència per al tractament de la Covid-19 a les Terres de l’Ebre, no han pogut fer totes les activitats en qüestió degut al tancament de plantes, brots i la manca de professionals degut a la malaltia. “Hem tingut ingressats, durant tota la pandèmia, uns 600 malalts de Covid. Hem estat a primera línia, suportant jornades interminables de treball, amb manca de mitjans, de personal… ens hem exposat i hem exposat a les nostres famílies. Hem fet front a una pandèmia global que ha dixat en evidència la precarietat del nostre sistema sanitari”.

L’any passat, els treballadors sí que van rebre els pagaments de les DPO gràcies a una partida econòmica extraordinària vincualada als fons addicionals per la Covid. “Però enguany no ha sigut així. Només s’ha pogut assolir un 28% de les DPO i, de moment, la notícia que tenim és que no se’ns donarà el 100% del pagament, simplement el que ja s’ha pagat”. Martí explica que, des de llavors, s’han manifestat i han parlat amb el director territorial de Salut, Joan Nin, que no els va donar una solució clara. La setmana passada, uns 150 treballadors van rebre la directora del CatSalut a Tortosa entre xiulets i reivindicacions. La seua resposta va ser que mirarien de crear una comissió tècnica per estudiar la viabilitat del centre. “La realitat és que, natros, les DPO no les cobrarem al 100%. Ja ens ho han dit. El que demanem natros és vincular íntegrament el complement variable del 2021 a la gestió de la pandèmia”.

Dilluns que ve està previst que se redacte una moció al ple municipal de Tortosa signada per tots els partits polítics que formen part del consistori de la ciutat. “Els treballadors ens concentrarem a Ferreries, creuarem el Pont de l’Estat, anirem per l’Avinguda Generalitat fins arribar a l’Ajuntament. Entrarem al ple i se llegirà este manifest. Continuarem fent accions, seguirem reivindicant un finançament que sigue adequat per a les necessitats del centre, perquè sinó, perilla la viabilitat del nostre hospital. No volem que se’ns considere hospital de segona categoria i el que està fomentant l’administració és un greuge comparatiu entre treballadors de la sanitat pública”.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects