TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Els tests d’antígens arriben a les farmàcies

Es vendran sense prescripció mèdica i el preu màxim no està fixat

Les farmàcies d’arreu de Catalunya ja poden vendre a partir d’avui tests d’antígens a tothom qui els vulga adquirir. Després de molts mesos demanant-ho des dels Col·legis de Farmacèutics, el Ministeri de Sanitat Espanyol ha aprovat un decret que permet a la venda sense recepta, com s’havia requerit fins ara.

La Vocal de Farmacèutics d’Oficina de Farmàcia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Iris Barreda, explica que des del col·legi s’ha estat demanat activament la mesura «des que es va anunciar al maig la modificació del real decret que permetia la venda dels tests». Barreda considera que «és molt important la venda de les proves per poder tallar cadenes de contagi i descongestionar la situació actual».

Sanitat ha aprovat la mesura per tal d’augmentar la capacitat diagnòstica davant l’increment de casos de Covid-19. Els preus de venda d’estes proves es troben vora els 10 euros, tot i que no hi ha un preu màxim estipulat, ja que el preu és lliure. La vocal del COFT creu que es deu a què no hi ha un problema d’estoc com va passar en el cas de les mascaretes i per la qual cosa es va haver d’establir un preu màxim.

Els tests d’antígens són proves ràpides, d’uns quinze minuts, que a partir d’una mostra nasofaríngia detecten proteïnes de la Covid-19 en secrecions respiratòries i la seua fiabilitat supera el 93%. Com es tracta de proves adquirides sense recepta mèdica, les farmàcies no faran supervisió ni seguiment dels resultats. És per este motiu que els farmacèutics, explica Barreda, «fem una intervenció informant de com han d’interpretar el resultat, informar que han de seguir les mesures de seguretat encara que siguen negatiu i que, en cas de positiu, han d’aïllar-se i informar del resultat«.

Segons informa Barreda, la demanda estos últims dies ha augmentat considerablement, tot i que fins avui no s’han pogut vendre. La clientela, en la seua majoria, són joves, persones que volen assistir a un esdeveniment i contactes estrets que volen avançar la prova de forma autodiagnòstica.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects