La Regió Sanitària Terres de l’Ebre impulsa un nou model per disminuir els temps per processos quirúrgics, proves diagnòstiques i consultes externes
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha valorat positivament durant el Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre el nou model de coordinació territorial per millorar les llistes d’espera dels processos quirúrgics, proves diagnòstiques i consultes externes, amb l’objectiu de disminuir així els temps de demora de les persones ateses. “Aquest nou model de coordinació entre els centres sanitaris de les Terres de l’Ebre està donant resultats molt satisfactoris en la reducció de les llistes d’espera”, ha afirmat.
Segons ha explicat la directora dels Serveis Territorials del Departament de Salut a les Terres de l’Ebre, Ingrid Roca Burgueño, durant enguany més de 1.600 procediments quirúrgics i 1.700 proves diagnòstiques, principalment cirurgies menors o procediments de baixa complexitat, estan sent abordats de manera conjunta entre l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Hospital Comarcal d’Amposta, l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre i la Clínica Terres de l’Ebre, aplicant un sistema de col·laboració entre els centres ebrencs per donar una resposta conjunta. “En cinc mesos hem donat resposta al 50% de la previsió”, ha detallat Roca. “Estem veient que és un model d’èxit i creiem que és un model que ha vingut per quedar-se”, ha valorat la directora dels Serveis Territorials de Salut.
Hospital universitari
Durant el Consell de Direcció del Govern a les Terres de l’Ebre també s’han donat detalls de la tramitació per acreditar l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta com a hospital universitari i incorporar els estudis de Medicina. “Treballem perquè, amb l’ampliació de l’Hospital, ja puguem disposar de l’acreditació i els estudis de Medicina a les Terres de l’Ebre i no ens haguem d’esperar al nou hospital”, ha avançat Salvadó.
“L’Hospital Verge de la Cinta ja té consolidats els estudis d’infermeria i fisioteràpia i creiem que com a necessitat de present el proper pas són els estudis de Medicina”, ha assegurat Roca, que ha detallat que “més de 150 professionals de més de 30 especialitats han mostrat interès a formar part de l’equip docent”. “La direcció i gerència de l’HTVC ha enllestit una memòria de gestió de serveis per complir els criteris d’acreditació”, ha concretat Roca.
En referència a l’inici de les obres d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta amb la construcció del pàrquing provisional, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre ha explicat que el Departament de Territori ha reforçat el servei de bus llançadora mentre durin els treballs amb una freqüència nocturna coincidint amb els torns dels treballadors.
Salvadó també ha volgut incidir en la necessitat d’aquesta ampliació, “que és compatible amb el nou Hospital”. “El Govern apostem pels dos projectes, estem treballant per garantir el nou hospital de les Terres de l’Ebre el més ràpid possible, però hem de ser conscients que és un projecte amb un termini determinat i amb l’ampliació de les actuals instal·lacions donem resposta a les necessitats de present”, ha expressat Salvadó, que ha detallat que el Departament de Salut està enllestint el pla de dimensionament del futur equipament, primera fase del pla funcional.
Finalment, el delegat del Govern també ha valorat positivament els treballs per l’adequació i ampliació de les instal·lacions de l’heliport de Móra d’Ebre, que serviran per millorar l’operativitat de l’helicòpter medicalitzat del Servei d’Emergències Mèdiques i permetran instaurar el vol nocturn. “Anem avançant i és un pas endavant important per a les Terres de l’Ebre perquè no és només una superfície d’aterratge d’un helicòpter, és garantir també un servei 24 hores i disposar de tots els serveis auxiliars”, ha conclòs.