L’Antic Molí, Les Moles i Villa Retiro han renovat les seues estrelles
Un any més la Guia Michelin ha repartit les seues estrelles, atorgant una distinció reconeguda arreu del món. En un acte celebrat ahir la nit a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), la guia vermella ha reconegut per primer cop el restaurant l’Algadir del Delta d’Amposta amb una Estrella Verda.
Les estrelles verdes reconeixen el respecte al medi ambient en la restauració, premiant els restaurants on els seus xefs estan en sintonia amb el territori i lluiten per preservar l’entorn a través de pràctiques sostenibles en les seues cuines. Joan Capilla és el xef de l’Algadir del Delta i durant anys ha treballat per implementar un projecte compromés amb productes ecològics del seu propi hort i seguir una estricta gestió de residus, per així minimitzar la petjada de carboni. Capilla als vint-i-cinc anys va decidir obrir l’Hotel Algadir del Delta i més endavant fou reconegut pel seu treball als fogons amb el segell Hotel Gastronòmin per l’Agència Catalana de Turisme. El xef ja és conegut a la guia Michelin, ja que el 2016 ja fou recomanat per primer cop a la Guia amb el reconeixement de Bib Gourmand.
Enguany és la tercera edició que s’atorga esta innovadora distinció i dotze nous restaurants han estat reconeguts amb l’Estrella Verda, de manera que ja hi ha, entre Espanya i Portugal, un total de quaranta-set restaurants amb l’estrella. A les Terres de l’Ebre ja compten amb esta distinció el restaurant Les Moles, l’Antic Molí.
Pel que fa a les també prestigioses i històriques Estrelles Michelin els restaurants Les Moles, l’Antic Molí i Villa Retiro les han renovat un any més, formant part de la guia de restauració més reconeguda.