El Raval de l’Art és un projecte de vida. En concret, de la de Teresa-Marta Batalla, ceramista i joiera barcelonina, i Rainer G. Schumacher muralista i escultor alemany. Van arribar a les Terres de l’Ebre al 2004 després de viure a prop de Sant Celoni. Des de llavors que viuen, treballen i creen a prop de la Raval de Cristo, a la falda d’Els Ports.
Teresa és ceramista i treballa en un estudi amb sostres alts, amb llum natural. Ha començat a fer classes a gent interessada en este art i se reuneixen tres cops a la setmana per crear amb les mans. Teresa està encantada amb un tipus d’argila que va a buscar expressament al Pinell de Brai, i en valora molt les propietats úniques que té. És curosa amb la matèria primera amb què experimenta i, a banda de crear col·leccions artístiques, fa objectes funcionals. Bols, plats, tasses, teteres… i també joieria.
El Raval de l’Art té una funció expositiva. A banda de ser el lloc on Teresa i Rainer viuen, aquí creen la seua obra. En el cas de Schumacher, les seues escultures se poden veure al llarg i ample de la finca, a la vora dels tallers. La que es veu primer parla de la dualitat de l’ésser humà, amb una base que simbolitza la pedra de sílex. Segons l’artista, la descoberta d’este material va suposar l’avenç i la progressió de la humanitat, amb possibilitats de fer tasques al detall. Però també va ser l’oportunitat per matar i ferir. Estes dues parts dels éssers humans és el que va inspirar Rainer, que reflexiona molt sobre la dignitat intrínseca amb la que naixem i que s’ha de mantenir.
El Raval està sempre obert a tothom qui vulgue acostar-se a veure l’obra d’esta parella d’artistes, que no treballen mai junts. Per Nadal, en una sala habilitada, exposaran l’obra de Natàlia Gual, una artista que treballa la ceràmica i és invident. Teresa se mostra entusiasmada amb esta jove que van descobrir en una fira i amb qui van intercanviar peces. Explica que Gual té una sensibilitat especial per a l’art i que han quedat fascinats de la seua capacitat manual. En una de les visites a la sala, Gual va demanar un tros de ceràmica i va fer una peça en poca estona que reposa en una de les prestatgeries del taller.
El 10 de desembre, la exposició de Gual va quedar inaugurada i està oberta al públic, igual que tot el que produeixen Teresa i Rainer a El Raval. No tenen cap inconvenient en atendre tothom qui estigue interessat i no necessiten previ avís, només persones amb ganes de valorar el que fan.