TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El projecte Magnet unix l’Escola Ferreries i l’Hospital Tortosa Verge de la Cinta

L’aliança apropa el món sanitari i de la ciència als alumnes

El projecte Magnet de la Fundació Jaume Bofill ha fet que l’Escola Ferreries de Tortosa i l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. L’objectiu del projecte és implicar els alumnes i la institució escollida, en este cas l’hospital, en accions comunes que aporten coneixement, innovació i qualitat en el procés d’educació dels xiquets, promovent la igualtat. En la roda de premsa per exposar esta aliança, el director de l’escola, José Carlos Arasa afirma que els docents del centre se senten còmodes treballant en temes relacionats amb l’àmbit científic i sanitari, i per això van fer la proposta d’aliar-se amb l’hospital de Tortosa. Hi participa també l’ajuntament de la ciutat.

La directora de l’HTVG, Maria José Rallo, ha afirmat que »sense educació mai arribaríem a un món sostenible, un món just, equitatiu i lliure». Explica que els professionals del centre sanitari se senten honorats de poder participar en projecte Magnet i remarca la importància d’iniciatives com esta després de dos anys de lluita contra la pandèmia. Els alumnes de l’escola exploren diversos àmbits segons a quin grup d’edat pertanyen: els del cicle infantil aprenen quines són les parts d’un hospital i com funciona des de dins. Els xiquets de primer i segon de primària se centren en la importància de dur una alimentació variada i saludable amb l’ajuda dels pediatres, mentre que els de tercer i quart treballen colze a colze amb el Banc de Sang. Els més grans, de cinquè i sisè, aprenen sobre el servei d’oncologia per descobrir els tractaments que acaben amb el càncer, una malaltia molt present en els nostres dies.

Tot i que la col·laboració s’ha implantat a principis d’este curs, des de l’escola se mostren satisfets pel nivell de motivació que detecten entre els alumnes. Descobrir el funcionament del món sanitari els proporciona nous estímuls i, a més, viuen l’experiència educativa amb professionals que no pertanyen a este àmbit, cosa que els fa connectar amb el món de fora del seu centre. L’Escola Ferreries pertany a un grup de 7 col·legis que s’han iniciat enguany en el projecte Magnet i les activitats que s’hi facen s’allargaran durant quatre anys, amb la possibilitat de seguir després. Els mestres de l’escola compten amb la formació de dues professionals de l’ensenyament.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects