TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El Parc Natural del Delta de l’Ebre posa en marxa un itinerari per explicar el valor del sosar

El sosar té una gran importància en la preservació de l’ecosistema

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha posat en marxa un nou itinerari interpretatiu sobre els valors del sosar. El nou recorregut que es pot fer a peu, a la platja de la Platjola, compta amb sis plafons de gran format on s’explica què és un sosar i per què cal preservar-lo, i també la vegetació i les aus que hi habiten, entre d’altres aspectes. Amb esta actuació, els usuaris disposaran d’un itinerari autoguiat de 120 metres, on descobrir este ambient natural, sotmès a la influència marina directa (inundacions, aigües freàtiques) i amb un sòl amb un grau de salinitat elevat. En este ambient creixen les plantes halòfiles, un dels grups de vegetació més amenaçats a Europa, per la qual cosa el delta de l’Ebre està considerat d’importància internacional per a la conservació d’este tipus d’hàbitats.

El sosar contribueix a la protecció contra els temporals, l’estabilització de la línia de costa, la regulació i el control de les inundacions, el reciclatge de nutrients i la mitigació i adaptació al canvi climàtic. També són font i reservori de biodiversitat i tenen una elevada importància per al lleure i el turisme.

El nou itinerari s’ha finançat gràcies a l’acord del Parc Natural del Delta de l’Ebre amb la companyia alimentària Nomen Foods. A través d’este acord, la companyia aporta l’1% dels beneficis de la comercialització de la marca d’arròs “Segadors del Delta” a actuacions concretes de protecció, millora i divulgació del Parc.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects