TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre convoca la mobilització ciutadana amb motiu dels dos anys del temporal Glòria

Serà el proper diumenge 27 de març a la Platja del Trabucador

Amb motiu dels dos anys del temporal Glòria, que va deixar greus danys al delta de l’Ebre i va evidenciar la seua delicadesa, el Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre (MOLDE) ha convocat una mobilització ciutadana el proper diumenge 27 de març a la Platja del Trabucador.

El Glòria va inundar més de 3.000 hectàrees d’arrossars del Delta el 2020, i va provocar greus destrosses arreu del territori. Una de les imatges més recordades del pas pel temporal, va ser el trencament i inundació de la Barra del Trabucador, situació que s’ha anat repetint en múltiples ocasions. En un comunicat, MOLDE recorda els danys que «encara avui són palpables» i denuncien que no s’han dut a terme les mesures necessàries per a protegir el delta de l’Ebre: «Dos anys després, esperem que les administracions que tenen les competències facin encara una passa decidida en la defensa activa i efectiva del Delta de l’Ebre en la línia d’allò que va traçar la veu legítima del territori: la Taula de Consens pel Delta a través del seu Pla Delta. Dos anys després, estes mateixes institucions continuen inclús sense executar ni tan sols les accions d’urgència que ens havien promés«.

En el comunicat, MOLDE declara que resten a l’espera de la deliberació del Ministeri per la Transició Ecològica pel que fa a les al·legacions presentades pel teixit social i institucional del Delta al Plan para la protección del borde litoral del Delta del Ebro. El moviment denuncia que, malgrat que encara no s’ha pronunciat el ministeri, ja s’ha encarregat «l’estudi i execució del deslinde del borde litoral a l’empresa Tragsec en un valor econòmic de gairebé 700.000 euros». Mesura que aniria en contra del que s’ha estat reclamant per protegir el Delta.

Sota el lema ‘Protegim lo Trabucador, Protegim lo Delta’, el Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita, anima a la ciutadania a assistir a l’acte reivindicatiu que tindrà lloc el proper diumenge 27 de març a la Platja del Trabucador. L’acció consistirà en construir el signe internacional d’ajuda S.O.S. a gran escala i amb l’ajuda de centenars de persones a la zona més propera al pàrquing de la Platja del Trabucador per tal d’aconseguir una imatge de dron amb el Trabucador al fons que viralitze i evidencie la problemàtica que pateix el Trabucador i, en general, tot el Delta de l’Ebre.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects