TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El judici dels atemptats del 17A quedarà avui vist per sentència

No s’ha pogut aclarir quantes persones hi havia al xalet d’Alcanar

El judici a Mohamed Houli, Driss Oukabir i Saïd ben lazza pels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils del 2017 acabarà avui i quedarà vist per sentència. La jornada acabarà amb l’última paraula dels tres acusats, un dret que tenen tots els encausats i que marca el final d’un procés com este. Ahir es va reprendre el judici després d’una parada deguda als estralls que va causar el Filomena a Madrid. El dia va estar marcat per les defenses dels acusats, que van remarcar que els informes dels Mossos no deixava clara la col·laboració terrorista dels seus clients.

L’advocada de Houli ha al·legat que l’entrada dels Mossos al xalet sense ordre d’entrada i registre viola la privacitat del recinte, i ha qüestionat que l’imam de Ripoll morís a la casa d’Alcanar, ja que no hi ha proves d’ADN que ho confirmen. D’altra banda, la defensa d’Oukabir qualifica l’informe dels Mossos de »nyap» i d’estar redactat per confirmar una hipòtesi prèvia. Posa en dubte també la fiabilitat de les converses de Facebook entre els acusats i els autors materials dels atemptats. Els lletrats s’han basat en les poques proves concloents que es van recollir cap als tres acusats. Cap d’ells va perpetuar els atemptats i, per tant, s’ha al·legat que la cèl·lula de Ripoll els va manipular, però que en cap cas estaven radicalitzats. De fet, l’advocat de Driss Oukabir ha dit que el seu client es drogava, bevia alcohol i sortia de festa sovint, i ni tan sols era religiós.

Per cloure l’última jornada, els tres processats tindran un últim torn de paraula i el judici quedarà vist per a sentència. El jutge Alfonso Guevara decidirà en les pròximes setmanes quina és la pena que han de complir. La seua figura ha estat també polèmica, pels seus enfrontaments amb els advocats i l’actitud directa.

Els experts i periodistes coincideixen en què el judici ha tingut poca cobertura mediàtica. Els atemptats van ser un xoc per a tot el país i pocs mitjans han anat fent seguiment del que passava als jutjats. Podria ser degut a que cap dels tres acusats és autor material dels fets, encara que el procés ha quedat diluït per les poques conclusions a les que s’ha arribat. Tres grans qüestions no han trobat resposta: quantes persones hi havia al xalet d’Alcanar, si l’imam de Ripoll va morir i quina relació tenia amb el CNI.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects