TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El grup municipal d’ERC-Tortosa Sí reclama un canvi en el model de Festes de la Cinta

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana, Xavier Faura, que ha lamentat la falta d’activitats pels joves 

Les mesures anti-Covid del Procicat han limitat l’aforament i els horaris dels actes programats per l’Ajuntament a les Festes de la Cinta, així com la realització d’altres actes com són les proves de penyes. “La situació de pandèmia que vivim no fa possible dur a terme alguns actes, però la Cinta 2021 s’ha oblidat completament dels joves”, ha explicat el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana, Xavier Faura. En este sentit, el grup municipal ha apuntat que de la mateixa manera que s’han programat concerts, ball o espectacles infantils s’haurien pogut programar actuacions adreçades als joves respectant la normativa sanitària.

“Aquesta mancança ha comportat que els joves s’organitzessen la seua festa amb botellots al polígon industrial Baix Ebre, amb el perill que comporta el desplaçament en vehicle, sense que es respecten les mesures per frenar els contagis de Covid-19 i amb les molèsties que s’han ocasionat als veïns de Campredó”, ha lamentat el portaveu del grup d’Esquerra. Uns botellots que es van repetir cada nit de festes sense que l’Ajuntament adoptés mesures per evitar-los.

D’altra banda, el grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha presentat les mocions que defensarà al ple ordinari del pròxim dilluns. Una de les mocions reclama que l’Estat absorbeixi l’import resultant de les liquidacions negatives corresponents al model de finançament local dels anys 2020 i 2021 i que l’Estat articule el fons Covid de 5.000 milions d’euros en favor dels ajuntaments, tal com es va comprometre a fer la ministra d’Hisenda. “Els ajuntaments han hagut d’assumir una caiguda dels ingressos propis al mateix temps que han incrementat la despesa social i han destinat recursos al teixit econòmic davant la inoperància de l’Estat. No podem permetre que l’Estat escanye més les finances locals”, ha dit Faura.

Finalment, Esquerra proposarà que l’Ajuntament de Tortosa done suport a la iniciativa del govern de la Generalitat d’obrir un contingent perquè des de Catalunya es pugui gestionar l’acollida del nombre més gran possible de persones refugiades afganeses. La moció també reclama a l’Estat que concedeixi els visats humanitaris necessaris i reconegui el dret de protecció internacional de les persones arribades de l’Afganistan amb la màxima celeritat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects