TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El Govern concedeix la Creu de Sant Jordi a Joan Panisello

El ceramista jesusenc ha estat premiat per ser «un dels creadors d’art ceràmics més destacats»

El Govern de la Generalitat, a proposta de la conselleria de Cultura, ha concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2021 al ceramista Joan Panisello. El jesusenc és una de les 20 personalitats regonegudes enguany.

Joan Panisello ha estat guardonat amb la Creu per la seua trajectòria «com un dels crceadors d’art ceràmic més destacats de la nostra època, tant per l’originalitat de les formes com per la innovació i l’experimentació en textures i colors». Panisello (1944) va nàixer a Jesús, en una casa de pagesos i pastissers. De ben petit va desenvolupar el seu amor per la ceràmica coent petites figuretes al forn de la seua mare pastissera. Anys després, es va graduar en arts plàstiques, concretament en l’àrea de la ceràmica, i va combinar l’ensenyança amb el desenvolupament de la seua obra. La ceràmica de Panisello s’ha exposat arreu del món i ha estat reconeguda en múltiples ocasions. Per a treballar sempre s’ha envoltat de tarongers, pins i, com no, les palmeres, les seues preferides i més estimades.

La Creu de Sant Jordi és una distinció de la Generalitat de Catalunya creada amb la finalitat de «distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural». 

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects