TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El festival XYZ d’enguany vol revifar el Canal de la Dreta de l’Ebre al seu pas per Amposta

L’impulsa el centre d’art ampostí Lo Pati

La iniciativa del centre d’art Lo Pati vol donar possibilitats al Canal de la Dreta al seu pas per la ciutat. Enguany, s’han seleccionat tres intervencions artístiques per repensar este espai i dotar-lo de vida. Són les propostes Guanyar Terreno, Micronació i Arròs penjant. Estos tres projectes estaran sotmesos a votació popular fins al 13 de juny i els guanyadors veuran materialitzades les seues idees. Se pot votar a través del web de Lo Pati, presencialment al mateix centre i els dies 11, 12 i 13 de juny a les urnes mòbils dels carrers d’Amposta.

Arròs penjant és la proposta d’Anaïs Faiges, Rosa Palmer, Marta Díez i Xavi Pous. S’instal·laria un jardí flotant d’arròs per damunt del canal a la vegada que podrien sentir-se gravacions sobre la vida tradicional al Delta o les transformacions del canal dins del panorama urbanístic de la població.

Guanyar Terreno, d’Àlvar Calvet, vol posar la lupa en la problemàtica de la regressió. Este artista contemporani orignari del Pallars vol col·locar munts d’arena amb monedes de terra cuita que simbolitzen el valor dels diners i la seua importància. Els visitants podran agafar-les amb la condició que tranporten 5 kg de terra cap al Trabucador.

Micronació, de Priscila Alegre, Rexall Ignacio Araneda i Feliu Mollà, vol crear un univers artístic al voltant del canal amb identitat pròpia. Priscila explica que ella i Mollà viuen just davant del canal i que sembla que Amposta hi viu d’esquena. Per dotar este espai de vida i moviment, plantegen instal·lar-hi un auditori i un museu, així com activitats inclusives com la pintada de murals, sessions de cinema o una biblioteca de llibres mullats. Alegre no descarta que la porposta guanyadora acabe incloent-hi les altres, fomentant així la col·laboració entre els participants.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects