TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El detingut pels incendis del Coll de l’Alba podria estar vinculat amb altres fets similars

S’està investigant la seua possible vinculació en focs que van tenir lloc en zones boscoses de Tortosa en anys anteriors

La Policia Local de Tortosa ha detingut un home de 36 anys com a presumpte responsable de l’inici de dos incendis en zona forestal, la nit del diumenge 5 de febrer. Els fets van tindre lloc en una zona pròxima al Coll de l’Alba, on els equips d’emergències van estar treballant durant tot el dia en l’extinció d’un altre incendi, amb el qual estos dos focs no tindrien vinculació.

Al voltant de les 20.30 h, la Policia Local va rebre una trucada ciutadana que informava de l’inici d’un foc proper a la capçalera del barranc de les Monges, a poca distància de l’incendi que va cremar durant tot el diumenge. La persona que va alertar la Policia va indicar, a més, que havia vist un home ajupit al lloc on van començar les flames, i va donar la descripció del vehicle i dades de la matrícula.

La Policia Local va desplaçar agents al punt d’este nou incendi i va alertar els Bombers, que van treballar per a sufocar les flames. Paral·lelament, els agents van establir un patrullatge pels camins de l’entorn, amb l’objectiu de localitzar el vehicle descrit.

Al cap d’uns minuts, a la zona del barranc del Rastre, una patrulla de la Policia Local va interceptar un vehicle que corresponia amb la descripció facilitada i va identificar la persona ocupant. En l’escorcoll van localitzar diferents elements que podrien haver estat utilitzats en l’inici del foc. La circumstància va fer que, a molt pocs metres d’on van aturar l’home, veïns van alertar poc després d’un nou conat d’incendi a la vora del camí que van poder sufocar de manera ràpida.

L’home va ser traslladat a dependències policials per tal de continuar la investigació i va ser detingut per un suposat delicte d’incendi en massa forestal, amb l’agreujant de tractar-se d’una zona propera a llocs habitats. A més, també li atribueixen la temptativa d’un altre delicte pel segon incendi frustrat.

Les investigacions, de les quals se n’ha fet càrrec el cos de Mossos d’Esquadra, segueixen obertes en relació amb l’origen de l’incendi inicial, detectat la matinada de dissabte a diumenge, del qual el cos d’Agents Rurals treballa amb la hipòtesi que estigués vinculat amb la crema de restes agrícoles. A la vegada, s’ha obert una línia d’investigació en paral·lel encaminada a determinar la possible vinculació de l’home detingut amb fets similars que van tindre lloc a zones boscoses de Tortosa en anys anteriors.

L’home ha passat a disposició judicial este dimecres al matí, que n’ha decretat la seua llibertat provisional sense fiança.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects