Dissabte 22 d’octubre, les Jornades d’Unió d’Artistes del Sud promouran sinergies entre els professionals del sector de Catalunya i el País Valencià
Dissabte 22 d’octubre Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre acollirà les Jornades d’Unió d’Artistes del Sud, una activitat que reunirà membres de l’associació Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC), de la Plataforma Assembleària d’artistes de Catalunya (PAAC), d’Artistes Visuals de les comarques del sud (ARTSUD) i l’Associació Catalana de Crítica d’Art (ACCA). Tot plegat amb la voluntat de crear un espai de trobada per al debat i la creació de sinergies professionals.
S’abordaran temes com la gestió dels recursos en el camp de les arts visuals; el repte de la digitalització i la intel·ligència artificial; les sinergies entre museus, centres d’art, galeries i escoles; la relació de les arts visuals amb la literatura; la funció social de l’art o la relació de l’art amb els feminismes i el moviment LGTBI+. La jornada s’iniciarà a les 10.30 a Lo Pati i inclourà presentacions de les diverses associacions participants, un debat i un dinar final. Inscripcions a la jornada a artistesvisuals.sud
Amposta és una de les seus de la setena edició cicle OUT·SIDE, un certamen que arrencarà dissabte 22 d’octubre a la capital del Montsià i que passarà també pel Santa Mònica de Barcelona i el centre d’Art Tecla Sala d’Hospitalet. A Amposta s’hi podrà veure una nova versió de la instal·lació Staring at the bin, de la compositora, saxofinista, actriu i artista visual Meriel Price, i del grup barceloní dedicat al repertori de nova creació FRAMES Percussion. L’obra —que es va estrenar a la Munich Biennale el 2016— adapta una selecció de peces de teatre musical per ser mostrades en espais públics que es podran veure en diversos punts de la capital del Montsià, amb la idea que els ciutadans es trobin casualment amb l’espectacle i hi puguin interactuar. OUT·SIDE és un cicle de músiques inusuals que té lloc a centres d’art contemporani de Catalunya i que porta la música contemporània lluny dels seus espais convencionals.
Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, ja fa set anys que programa aquest cicle de música experimental i sensible als nous llenguatges contemporanis creat sota la direcció del compositor Luis Codera. L’edició d’enguany és la primera sota la direcció de Lluïsa Espigolé, especialitzada en el repertori contemporani per a piano, i de Miquel Vich Vila, percussionista que actualment assumeix la direcció artística de Frames Percussion i de Parcours. El cicle situa cinc propostes en els diversos centres d’art d’arreu del territori, on cada sala i les seves particularitats permetran transformar el concert en experiència, posant en contacte el món de l’avantguarda amb els diferents àmbits de la ciutadania, el món educatiu i el món de l’art. I és que cada proposta treballa noves maneres d’implicar la ciutadania en la música, com a oients o com a participants, donant veu tant a formacions emergents, músics amateurs i públic especialitzat o no, així com a artistes consolidades del panorama nacional i internacional.