El guardó està organitzat per l’escola Le Cordon Bleu
Joan Gual té vint-i-dos anys i és d’Ulldecona. Estudia cuina al CIPPF Benicarló. Fa unes setmanes, va veure uns cartells penjats a l’escola que convidaven els alumnes a presentar-se al Premi Promeses de l’Alta Cuina, organitzat per la reputada escola Le Cordon Bleu, amb seu a Madrid. Després de consultar-ho amb els seus professors, Gual va decidir presentar-se al guardó mitjançant una carta de motivació on contava com és la seua relació amb l’ofici i quina idea té de la cuina que acabarà fent quan s’hi dedique a temps complet. “Vaig explicar com és la idea que tinc del meu futur restaurant, com serà, quin menjar serviré”.
Al desembre van comunicar-li que havia passat la primera selecció, que només dixa 50 aspirants de tota Espanya. A partir d’aquí, el jove cuiner va haver de crear una videorecepta seguint unes pautes. Degut a la seua condició de celíac ha decidit fer un plat sense gluten, amb productes del territori com la carxofa de Benicarló o l’oli de les oliveres mil·lenàries d’Ulldecona. Per passar a la següent fase, on només quedaran 10 cuiners, el vot final se dividix entre un 15% del resultat, que té en compte els vots a través d’internet, i el 85%, decidit per un jurat professional. Si Joan aconseguix passar, tindrà assegurada una beca a l’escola Le Cordon Bleu de Madrid. El vot pot comptabilitzar-se aquí.