TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El cribratge de càncer de colon i recte se podrà fer a les farmàcies

Esta novetat s’inclou dins del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Colon i Recte a les Terres de l’Ebre

El Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte a les Terres de l’Ebre, que es va iniciar l’any 2012, s’articularà a partir del mes de març de 2023 a través de les farmàcies de les Terres de l’Ebre, gràcies a la col·laboració conjunta del Departament de Salut, el Pla Director d’Oncologia, l’oficina de cribratge de càncer colorectal de Salut Sant Joan-Baix Camp i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT).

Fins ara, i des del 2012, el cribratge al territori es feia a través dels Centres d’Atenció Primària, una situació que canvia a partir del mes de març i en la que els usuaris s’hauran de dirigir a les farmàcies col·laboradores amb el programa amb la carta d’invitació a participar-ne. Este model de Programa començarà a desenvolupar-se a les farmàcies col·laboradores que pertanyen a la zona corresponent a l’Àrea Bàsica de Salut Tortosa Est. Tot seguit s’incorporarà l’Àrea Bàsica de Salut Tortosa Oest i progressivament s’aniran afegint noves zones fins a abastar tota la Regió Sanitària Terres Ebre.

A través del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte es convida a tots els homes i dones d’entre 50 i 69 anys a fer-se, cada dos anys, una senzilla prova a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista. Es tracta d’una prova que no només permet detectar la malaltia en fase precoç sinó també reduir el risc de patir-la detectant els pòlips o lesions amb potencial de malignitzar.

El càncer de còlon i recte és una malaltia amb un impacte elevat a Catalunya, tant per la incidència de nous casos com per la mortalitat que ocasiona. L’evidència científica ha demostrat que la detecció precoç d’este càncer mitjançant esta prova augmenta les possibilitats de curació i disminueix la mortalitat almenys en un 16% en els participants en el Programa.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects