TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre reforça les polítiques feministes i els ajuts de pobresa energètica

L’ens comarcal podrà garantir mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat les bases per a l’atorgament d’ajuts d’urgència social sobre pobresa energètica. D’esta manera, l’ens comarcal podrà garantir mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, per establir la protecció de les persones i famílies en situació de risc d’exclusió residencial, davant dels talls de subministraments d’aigua, d’electricitat i de gas per impagament d’acord amb el finançament del Contracte Programa amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. «Si mirem el pressupost del Consell Comarcal, una part important dels programes d’esta casa estan vinculats a les polítiques socials», ha remarcat la presidenta del Consell, Gemma Carim.

En el mateix ple, també s’ha donat el vistiplau al conveni de col·laboració entre el Departament de Feminismes i Igualtat de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a l’impuls de les polítiques de promoció de la igualtat i els feminismes. Així, es promouran línies de treball en matèria de prestació de serveis de les polítiques públiques de la resposta d’urgència per a dones en situació de violència masclista, els Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ (SAI), i els serveis i les polítiques de migracions, acollida i refugi.

Un reconeixement al dol perinatal
El ple d’octubre ha aprovat una moció per al reconeixement i l’acompanyament en el dol gestacional, perinatal i neonatal. Tot plegat amb l’objectiu de desplegar mesures que reconeguin aquestes pèrdues, i que contribueixin a trencar el tabú i el silenci social que pesa sobre les persones que pateixen estes experiències tan doloroses.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects