TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El COMEBE rehabilita l’entrada dels refugis de les Devees, malmesos pel Glòria i el Filomena

Els refugis se situen a la Fatarella, a la Terra Alta

Este mes de desembre, el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) ha rehabilitat l’entrada dels refugis que hi ha a les trinxeres de les Devees, situades al terme municipal de la Fatarella, a la comarca de la Terra Alta. Els darrers temporals ocorreguts a les Terres de l’Ebre, com el Glòria i el Filomena, havien malmès considerablement este espai emblemàtic de la Batalla de l’Ebre, que va quedar en un estat poc adequat per al turisme de memòria.

Els treballs de rehabilitació han consistit en dues actuacions paral·leles: d’una banda, la reposició dels sacs terrers que donaven accés als refugis situats a l’Espai Històric de les Devees, tasca que ha dut a terme l’empresa de Batea Rams Domenech, SL, societat gestionada per l’arqueòleg terraltenc Pere Rams; de l’altra, l’empresa de Móra d’Ebre Ebrejardí ha dut a terme una sèrie de treballs de manteniment i conservació, com el desbrossament i l’acondiciament de l’indret per tal que aquest espai històric estigui en bones condicions per a la visita. L’import de les actuacions a les trinxeres de les Devees és d’uns 3.000 euros.

L’espai històric de les Devees és un conjunt amb restes de la guerra civil considerat bé d’interès local. Va formar part de la xarxa defensiva que l’exèrcit republicà va anar bastint al llarg de la riba dreta del riu per intentar aturar l’ofensiva franquista. Este espai ocupa els primers metres del camí dels Montagudells situat en un indret estratègic, pròxim al nucli urbà, i va ser ocupat per la 35a Divisió Internacional de l’exèrcit republicà el 25 de juliol de 1938.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects