TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El celler Herència Altés rep un reconeixement al compromís mediambiental

El celler es converteix en Silver Member de l’associació International Wineries for Climate Action 

Des d’esta setmana, Herència Altés és Silver Member de l’International Wineries for Climate Action (IWCA). L’IWCA és un grup de treball col·laboratiu i sense ànim de lucre que agrupa cellers compromesos amb la sostenibilitat per crear estratègies que frenen el canvi climàtic i promoguen la descarbonització de la indústria vinícola. A dia d’avui l’entitat està formada per 27 cellers d’arreu del món, 13 membres de ple dret i 14 Applicant Members.
 

Per a Núria Altés, co-propietària del celler, “formar part de l’IWCA és un reconeixement a la faena ben feta, al treball respectuós pel medi ambient i per la sostenibilitat”. “Uns sòls sans i un ecosistema robust perpetuaran la viticultura. És el nostre deure mantenir un bon equilibri entre agricultura i biodiversitat”, conclou.

Per ser reconegut com a Silver Member de l’organització, Herència Altés ha hagut d’elaborar un inventari mínim de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEI) que emet el celler (d’acord amb el Protocol de GEI del Institut de Recursos Mundials i la normativa ISO-14064), verificat per una auditoria externa. A més, s’ha signat un compromís de reducció continuada de les emissions per litre de vi produït per complir amb la reducció d’un 50% el 2030 i arribar a zero emissions l’any 2050, tal i com marca la campanya Race to Zero de les Nacions Unides.

Herència Altés ja fa anys que treballa en termes de sostenibilitat i respecte pel medi ambient. L’any 2018 va ampliar la seua instal·lació fotovoltaica. D’esta manera, entre el 2018 i 2020, el celler va reduir un 26% les emissions derivades del consum elèctric i va millorar l’autosuficiència al generar un 80% de l’energia total que consumeix. “Estem compromesos a fer front a la gravetat de la crisi climàtica a través de la reducció de les emissions de carboni. De fet, estem analitzant noves mesures per reduir-les encara més, com per exemple, amb l’ús d’ampolles més lleugeres”, explica Rafael De Haan, co-propietari del celler.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects