L’obra explora la intuïció a través d’un viatge emocional i tradicional
El ballarí tortosí Roberto Olivan i el sud-africà Gregory Maqoma van estudiar dansa amb Anne Teresa de Keersmaeker a Brussel·les a mitjans de la dècada de 1990. I encara que els dos ballarins i coreògrafs de renom internacional havien nascut separats per milers de quilòmetres —al sud dels seus respectius continents— aviat van ser conscients de les similituds que els uneixen. D’aquests paral·lelismes va néixer l’espectacle Lonely together.
A partir de tradicions profundament connectades a les persones i les seves formes d’expressió artística local, exploren a través de la dansa un aspecte clau del treball creatiu d’Olivan: la intuïció. Es tracta d’aquesta veu interna que sovint s’hereta al llarg de generacions, una veu que dona suport i orientació a les persones i que en algunes cultures és la base de molts rituals.
El músic belga Laurent Delforge s’uneix a Roberto Olivan i Gregory Maqoma, mentre el duet de ball s’embarca en un viatge físicament espectacular, emocional i tradicional, però immensament contemporani. Creat el 2014, l’espectacle es va estrenar al Grec Festival de Barcelona i va ser considerat “el millor espectacle de dansa de la temporada” per alguns dels crítics. Lonely together ha rebut l’aclamació de crítica i públic en els principals festivals europeus de dansa, però encara no s’havia programat a Alemanya.
Aquest dijous 26 d’agost es podrà veure al Großes Haus de Weimar en el marc del Festival d’Art que acull la ciutat alemanya, un dels racons amb més riquesa cultural del país, que ha estat bressol de grans personatges, com Martí Luter, Johann Sebastian Bach, Franz Liszt, Friedrich Wilhelm Nietzsche i dels fundadors de l’escola de disseny, art i arquitectura Bauhaus.