TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Desestimat el projecte de parc eòlic Vandellòs II que afectava cinc poblacions ebrenques

La Ponència Ambiental ha considerat que l’emplaçament no és viable

El projecte de parc eòlic Vandellòs II ha quedat desestimat per la Ponència Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat. El parc hauria afectat els termes municipals de Camarles, l’Ampolla, el Perelló, l’Ametlla de Mar, Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

El parc estava proposat per l’empresa madrilenya ELAWAN ENERGY, vinculada a un grup de serveis financers japonés. Hagués constat de vuit aerogeneradors de 6,9 ​​MW i 210 metres d’altitud, una subestació de 30/132 kV i una xarxa de carreteres nova, que requereix la creació de camins d’accés de 6 metres d’amplada i l’ampliació de vies ja existents. Es proposava una altra línia elèctrica d’alta tensió, la cinquena, que aniria des de l’Ampolla fins al Perelló i l’Ametlla del Mar. Finalitzaria el recorregut a la central de Vandellòs.

Finalment, la ponència ha emés un informe negatiu, en considerar l’emplaçament com a «no viable». Segons consta en el document, hi ha «elements determinants de la biodiversitat que, ja d’inici, es consideren insalvables», fent palés a l’àliga cuabarrada, espècie protegida de la fauna salvatge autòctona.

El projecte ha estat motiu de queixes veïnals i d’entitats ecologistes durant els últims mesos. Els ajuntaments implicats van presentar-hi al·legacions.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects