TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Delta Friki Shop tanca després de quatre anys

Marc Enrich Lleixà va obrir Delta Friki Shop a la Ràpita fa quatre anys. Explica que, com la majoria de joves de la seua generació, va créixer amb Bola de Drac i els anime que en aquella època es passaven al canal juvenil de la televisió pública catalana. El seu interès per este món no va desaparéixer amb els anys. Al contrari, era comprador habitual de productes relacionarts amb este món i va establir contacte amb una venedora de Castelló, fins on se desplaçava per adquirir productes únics. Quan ella va anunciar-li que tancava, va tenir clar que d’alguna manera volia prendre-li el relleu i va decidir que obriria Delta Friki Shop al seu poble, la Ràpita.

Tot i que considera que estos quatre anys de recorregut de la botiga han estat un èxit, Marc ha decidit que tanca el proper 25 de febrer. Hi ha diversos motius que l’han empès al tancament. El més clar, la competència d’Amazon o plataformes semblants. Tot i els impediments evidents, el propietari posa en valor el tracte humà, la proximitat amb què tracta tothom qui entra al seu negoci o els coneixements sobre el gènere que té. Creu que la preferència dels consumidors per comprar a distància se deu a una qüestió d’hàbits i no de diners, ja que els preus varien poc d’un lloc a l’altre.

A Delta Friki Shop s’hi pot trobar una gran varietat de productes, de temàtiques diverses. Harry Potter, Pokémon, Joc de Trons, Bola de Drac… Marc també ven còmics de tot tipus i de totes les parts del món. Era un dels objectius que tenia quan va obrir el negoci, fer arribar al seu poble un gènere literari que no hi havia fins llavors. La seua filosofia ha passat sempre per aportar objectes nous i que ningú de la zona tingués a la venda.

Delta Friki Shop ha volgut ser una botiga on hi passessen coses, dinàmica. Els dissabtes a la tarde, Marc organitza quedades amb clients habituals i tothom qui vulgue unir-s’hi per jugar a jocs de taula, normalment de rol. Diu que intenta participar en totes les activitats que es fan al poble, aportant sempre el seu punt de vista i mostrant orgull per productes frikis. De fet, el proper dissabte 18 de febrer i com fa per estes dates des que va obrir, ha muntat un concurs de cosplay.

En motiu del tancament d’aquí un mes, Delta Friki Shop està de rebaixes per tancament. Només hi ha un element a la botiga que no està en venda: una màquina arcade que el propietari té clar que s’endurà a casa. A les prestatgeries encara hi queden peluixos, varetes màgiques, figuretes, pòsters… Alguns estan fets per artistes del terreno, que Marc sempre ha intentat potenciar a través de presentacions de llibres o exposicions d’art. Sap que vol seguir col·laborant amb el poble i que vol seguir aportant idees. Tot i l’adéu al projecte que va engegar ara fa quatre anys, està satisfet del tracte dels clients habituals i de l’afecte que ha rebut a través de Delta Friki Shop.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects