TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

La CUP exigeix una Llei de memòria històrica catalana per no repetir la situació viscuda a Tortosa

Davant el monument franquista han condemnat la campanya iniciada per Corembe

En roda de premsa davant del monument feixista situat al riu Ebre a Tortosa, la CUP ha demanat l’aprovació d’una Llei de memòria històrica catalana perquè «no es torni a repetir un altre despropòsit com va ser la consulta impulsada per l’ajuntament de Tortosa i avalada per tots els grups municipals menys la CUP» ha afirmat la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Laia Estrada.

La diputada ha demanat «valentia i determinació» a la nova consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, per «tirar endavant amb la retirada del monument tot i els intents d’entorpir-la», fent referència a la campanya iniciada per Corembe, qui va organitzar una recollida de signatures per mantenir i reinterpretar el monòlit.

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Tortosa, Sergi Arnau, ha titllat de vergonya que «persones que s’autonomenen d’esquerres properes a Movem Tortosa i PSC Tortosa, de la mà de militants de VOX, banalitxen el franquisme i les conseqüències nefastes de 40 anys de dictadora al nostre país». «Esperem que tots els grups municipals votin en contra del despropòsit que suposa la iniciativa popular impulsada per Corembe. La ciutadania es mereix un consistori que combati sense dilacions ni mitges tintes qualsevol signe de feixisme d’una vegada per totes».

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects