TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

El Col·legi de Periodistes entrega el Micro Obert a Ana de Pablo, cap de comunicació de l’HTVC, i el Tancat a Padesa

També es van entregar els del 2019, l’Obert a Albert Curto i el Tancat a Meritxell Roigé


El Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre van poder atorgar finalment els premis Micro Obert i Micro tancat del 2019 i 2020 en un acte reduït a la seu del col·legi, a Tortosa. El premi té com a objectiu principal premiar amb el Micro Obert la bona predisposició de donar en tot moment les majors facilitats als periodistes i professionals de la comunicació del territori, per poder realitzar la seua tasca i tenir les màximes garanties per poder oferir una bona informació. Per contra, el Micro Tancat, és un toc d’atenció per assenyalar la poca disposició per facilitar la tasca del periodista.


Els premis, creats per l’artista jesusenc Joan Panisello, van ser atorgats amb Micro Obert 2020 a Ana de Pablo, Ana de Pablo, cap de comunicació de l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre, «per la seua accessibilitat i bona feina amb els i les periodistes de les Terres de l’Ebre durant molts anys». De Pablo va afirmar durant aquest any de crisi sanitària que la transparència ha estat essencial per poder comunicar allò que passava dins l’Hospital i també va ressaltar el paper de tots els professionals del centre, així com la seua disponibilitat en tot moment per atendre els mitjans. Per altra banda, el Micro Tancat es va atorgar a l’empresa Padesa «pel silenci corporatiu i per la mala gestió en la comunicació relacionada amb els brots de la COVID que van afectar la seua empresa». La portaveu va agrair el premi i el va rebre com un toc d’atenció per «veure les deficiències de l’empresa», assumint que no van dur a terme una correcta comunicació i que durant este any se n’han adonat de la seua importància, incorporant la contractació dels serveis d’una empresa de comunicació.

Durant l’acte també es va reconéixer la trajectòria de Josep Bayerri, periodista tortosí, atès que ha estat un referent per a molts professionals de la comunicació del territori, i ha estat el fundador d’un mitjà referent a les Terres de l’Ebre com és el setmanari Ebre Informes, l’actual Ebre. Al llarg dels anys ha escrit més de 1.000 articles d’opinió en diaris com El Punt, el Punt Avui, Diari de Tarragona i el Setmanari l’Ebre, entre d’altres. Bayerri va rebre amb il·lusió el premi, un reconeixement, explica «no pels meus mèrits, sinó per la meua trajectòria».


El Micro Obert 2019 al director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, i el Tancat del 2019 a l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Els periodistes van destacar del director «la seua amabilitat i disponibilitat per ajudar a aprofundir en el tractament informatiu de temes històrics». Curto, per la seua banda, va agrair el reconeixement dels periodistes i va explicar que guarda una especial estima als treballadors de la informació. El premi a l’alcaldessa de Tortosa, el van atorgar per «qüestionar el criteri periodístic i el tractament d’algunes informacions». Roigé, en recollir el guardó, va voler explicar els fets que la van portar a la nominació i a ser la guanyadora del premi, afirmant que va ser per un comentari a un periodista defensant la ciutat de Tortosa davant la invisibilitat dels CSIT World Sport Games 2019 en el mitjà on treballava el professional. L’alcaldessa va concloure el discurs afirmant que «ho tornaria a fer».

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects