Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Captures»Cirera de Tivissa, oli o clotxa: els sabors de proximitat de La Tossa
    Captures Medi Ambient Tivissa

    Cirera de Tivissa, oli o clotxa: els sabors de proximitat de La Tossa

    A PropBy A Prop29/05/20242 Mins Read

    Maribel Sanahuja Gil i Jordi Pagés Cedó són les mans que hi ha darrere de la marca de melmelades i patés artesans La Tossa. Porten casats més de trenta anys i des de llavors que el camp ha sigut una part vital de la seua vida. Al 2016 van tenir la idea de començar a elaborar melmelada i comercialitzar-la aprofitant que s’havien dedicat sempre a la pagesia. La primera prova va ser amb les cireres, un producte típic del seu poble, Tivissa. El resultat els va encantar i van treure la marca al mercat amb la idea de ser una empresa familiar, petita i que treballa només amb producte de proximitat.

    La cirera que no fan servir per produir melmelades, la venen. Altres fruites que necessiten per fer elaboracions, les compren directament a pagesos que coneixen. Tenen una oferta molt variada: melmelades d’oli, de llimona, de préssec, de massana al whisky… Però no es queden aquí. El seu producte estrella és el paté de clotxa. “Volíem un producte molt d’aquí, molt lligat a la comarca, i de seguida ens va venir al cap la clotxa”. En veure que la gent responia bé, han tret al mercat sabors més atrevits com el de col lombarda, el d’albergínia o el d’escalivada.

    La rutina dels productors varia perquè al camp no hi ha dos dies iguals. S’adapten al que els arbres els demanen segons la temporada de l’any. Per poder seguir treballant han hagut d’adaptar els baixos de la casa dels pares de Pagés. Hi han muntat un obrador amb tot el necessari per crear el producte des de zero, i ho han fet al mig del poble. Aquí passen hores junts, cuinen, cuiden el producte, fan proves i xerren de les idees que tenen un i l’altre. Ell està intentant convèncer-la a ella de provar una recepta nova amb les cireres.

    Rentar, abocar en una olla, afegir sucre i llimona. La fórmula és simple, però ha costat anys perfeccionar les quantitats i els tempos. La cocció és un procés que vol temps i delicadesa, i mentre les cireres van fent xup xup i es tornen líquides i dolces, tots dos ja pensen en el proper producte que posaran al mercat.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    Una lluita que traspassa al llenguatge: el bac del Delta

    Al delta de l’Ebre, la paraula bac és sinònim de caiguda, de cop. No se saben quins son els orígens…

    Read More

    Preservar una flor és guardar un instant

    Silvia Vázquez viu en una casa al camp, a Tortosa. L’edifici és antic, amb rajoles hidràuliques a terra. A fora,…

    Read More

    Qui traspassa el coneixement de la pedra seca?

    Read More

    Arriba el temps de collir cireres a Paüls

    Read More

    Tradicions que perillen: la pesca amb rall al Delta

    Read More

    Notícies recents

    Al brancal de Sonia Albesa

    Text de Laia Viñas i fotografies de Judit Camacho A Sonia Albesa li van diagnosticar ...
    Al brancal 07-07-2025

    Quin futur li espera al Delta?

    Abacus i la revista ‘Descobrir’ presenten un número especial dedicat al futur del delta de ...
    Delta de l'Ebre 07-07-2025

    Una lluita que traspassa al llenguatge: el bac del Delta

    Al delta de l’Ebre, la paraula bac és sinònim de caiguda, de cop. No se ...
    Captures 04-07-2025
    El més vist

    Una lluita que traspassa al llenguatge: el bac del Delta

    Captures

    El Mestràlia de Campredó canvia de localització per seguir creixent

    Campredó

    Al brancal de Nerea Perales

    Al brancal

    Al brancal de Sonia Albesa

    Al brancal

    Preservar una flor és guardar un instant

    Captures

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    Gestiona les opcions Gestiona els serveis Gestiona {vendor_count} proveïdors Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    {title} {title} {title}
    X