TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

CGT Terres de l’Ebre exigeix més recursos humans i sanitaris

El sindicat denuncia que no s’ha aplicat cap mesura estructural per evitar el col·lapse de les UCI a Catalunya

CGT Terres de l’Ebre ha denunciat a través d’un comunicat la situació actual del sistema sanitari, lamentant les mesures actuals, les condicions de treball del personal sanitari, i la limitació de l’accés als recursos per als ciutadans, entre d’altres.

El sindicat lamenta que «malgrat l’alerta d’una alta incidència de casos en plena sisena onada, els governs de l’Estat i de Catalunya, no han adoptat cap mesura estructural per aturar el col·lapse sanitari que viuen les UCI a Catalunya, ni aplanar aquesta sisena onada». De fet, a hores d’ara hi ha 799 llits de crítics a Catalunya, la qual cosa significa que no s’està complint amb les recomanacions sanitàries, que estableixen que ha d’haver-hi 20 llits de crítics per cada 100.000 habitants. Cal d’escatar que avui hi ha un total de 525 llits d’UCI amb pacients ingressats.

Tot i que la denúncia va dirigida a la gestió sanitària arreu de Catalunya, en el cas de l’Hospital Verge de la Cinta, no veuen indicat fer obres «en plena pandèmia», segons han explicat els delegats de sanitat de CGT Terres de l’Ebre. Mentre es va dur a terme reformes al centre, afirmen, es van deixar d’utilitzar una vintena de llits. «Reclamem ampliar els llits d’UCI com a mínim amb la mitjana europea, i actuar abans del colapsar més els sistemes de salut, ja que si no ho fem qui perd és el ciutadà».»Reclamem ampliar els llits d’UCI, si no ho fem qui perd és el ciutadà«.

La situació, declaren els delegats, és «insostenible» i reclamen afrontar la pandèmia amb recursos i la contractació de personal, ja que consideren com «insuficient» la ràtio que es va ampliar durant la pandèmia, que segons les xifres correspondria a 0,3 treballadors sanitaris per cada 1.000 habitants. Els membres del sindicat afirmen que «hi ha personal que fa mesos està realitzant 350 hores de jornada al mes», més del doble d’una jornada laboral completa. Estes persones prossegueixen, «s’enfronten a problemes d’ansietat i esgotament» i, a més, no els permet complir amb la conciliació familiar.

CGT no està d’acord amb mesures establertes a Catalunya, que explica que estan creades «de cara la galeria» i exigeixen destinar «més recursos econòmics per millorar el sistema sanitari públic català». Tanmateix, també reclamen altres mesures, com tornar a oferir el servei de trucada al 061 totalment gratuït; l’exempció d’IVA dels tests i les mascaretes i la regulació dels seus preus i la implementació de mesures de ventilació en centres hospitalaris i d’ensenyament.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects