TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Catalunya commemorarà el Rector de Vallfogona durant el 2023

L’any 2023 se celebren 400 anys de la mort del poeta amb arrels ebrenques

El govern de Catalunya ha acordat que l’Any Rector de Vallfogona serà commemoració oficial de la Generalitat durant el 2023 amb motiu de la celebració dels 400 anys de la mort de Francesc Vicent Garcia.

El poeta, Francesc Vicent Garcia, conegut com el rector de Vallfogona, va nàixer a Saragossa el 1579 i va passar la infantesa a Tortosa, d’on eren la major part dels seus avantpassats. La seua obra va marcar un abans i un després en la poesia del barroc català. Ara, quatre segles després de la seua mort, Pili Cugat i Carlos Lupprian han musicat les seues lletres en un nou disc que porta per nom ‘Cantant al rector de Vallfogona’. Els artistes tortosins tindran un paper rellevant en la celebració dels actes que se celebraran al llarg de l’any vinent.

Un altre artista ebrenc que està vinculat en la commemoració és l’il·lustrador Ignasi Blanch, qui ha estat l’encarregat de dissenyar la imatge del poeta en motiu de l’Any Rector de Vallfogona.

El 2023 s’iniciaran els actes commemoratius al voltant de la figura de Francesc Vicent Garcia, gran part al municipi homònim i d’altres arreu de Catalunya. L’acte central serà el 2 de setembre, dia de la seua mort, a Vallfogona, amb una jornada d’accions teatrals dramatitzades. Pili Cugat ha avançat al diari que estan preparant un espectacle de cloenda per a esta jornada, una ampliació del seu espectacle ‘Les minyones del rector’.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects