TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Artra porta l’artesania als instituts del Montsià amb Artesania 360º

La iniciativa té la intenció de combatre la manca de relleu generacional

Artesania 360º és un projecte formatiu i de caire actiu que es durà a terme a tots els instituts de la comarca del Montsià durant el curs 2022-2023, i que implica 12 municipis, 9 centres educatius i aproximadament uns 700 alumnes de tercer d’ESO. Una iniciativa que es presenta com una prova pilot amb intenció professionalitzadora i que en properes edicions es vol fer extensiva a la resta de Catalunya.

Els objectius del projecte són, d’una banda, evitar que desapareguin més oficis artesans sense relleu generacional i, de l’altra, que els joves que estan a punt de decidir el seu futur professional coneguin, de manera atractiva i des d’una perspectiva contemporània, les diferents especialitats artesanes del territori i les opcions formatives que existeixen a Catalunya vinculades a l’artesania. La iniciativa vol generar noves oportunitats laborals a les Terres de l’Ebre, reforçar la identitat cultural i apostar per un territori viu i jove. Un acció de caràcter experimental, inclusiu i treballada des de la coeducació i la igualtat de gènere, que es farà en horari lectiu i que es presentarà vinculada al currículum escolar dels diferents instituts implicats.

L’alumnat coneixerà l’artesania de primera mà a través de tallers participatius amb els diferents artesans i artesanes, visites als espais de treball dels professionals i debats pedagògics als propis centres educatius, en els quals s’acompanyaran les inquietuds derivades del projecte i es facilitarà la informació necessària sobre les formacions d’ofici que poden cursar-se a Catalunya. El curs passat, en el marc de Tortosa Capital de la Cultura Catalana, es va dur a terme una versió embrionària d’Artesania 360º, exclusivament de caràcter lúdic i dirigida a 400 infants de primària de la ciutat.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects