TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Arriba la 17a edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta

Lo Pati i l’Ajuntament d’Amposta tornen a apostar per donar veu a les creacions emergents del país

Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta han obert la convocatòria de la 17a edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM). Hi podran presentar projecte tots els artistes majors d’edat amb residència a l’Estat espanyol, amb un màxim de quatre obres de temàtica i tècnica lliure, que han de ser originals i inèdites, i no poden haver estat seleccionades ni premiades en cap altre certamen. El termini de presentació acaba el diumenge 31 de juliol. El jurat independent, format per professionals del sector, serà l’encarregat de seleccionar les obres que formaran part de l’exposició de la dissetena edició de la BIAM i escolliran l’obra guanyadora.

Enguany, la biennal ha actualitzat la convocatòria de bases amb millors condicions per als artistes i els membres del jurat per, d’aquesta manera, complir amb les bones pràctiques del sector. Així, a més d’assumir les despeses d’enviament de les obres i les assegurances, l’organització pagarà 400 € a tots els artistes seleccionats. El premi del guanyador s’incrementarà en 1.000 € respecte a l’edició anterior i assolirà la quantitat de 5.000 €. Per tot plegat, la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC) ha atorgat un segell de bones pràctiques a la convocatòria de la BIAM 2022. Un reconeixement que a Catalunya només l’ostenten la fàbrica de creació obert La Escocesa, el centre de producció i recerca artística Hangar i el projecte |DENSITAT, una plataforma d’acció i investigació artística que experimenta interaccions entre l’art i l’espai social.

La Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM) és un premi d’àmbit estatal que al llarg de les setze edicions anteriors (1989-2020) s’ha consolidat com un potent aparador de la creació emergent del país: és un termòstat de l’activitat artística estatal respecte a la creació contemporània, i permet mesurar la temperatura de les diferents orientacions artístiques i conceptuals que guanyen protagonisme des dels diferents àmbits creatius, combinant artistes emergents i consolidats i aglutinant propostes d’alt nivell i noms de trajectòria reconeguda.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects