TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

ARCA se presenta a la licitació de contractació de servei de recollida i acollida d’animals a Tortosa

La protectora ha presentat 1.200 signatures per mostrar el desacord amb la situació actual amb SERPROANIMAL S.L.

Les associacions ARCA Internacional i Progat Tortosa van iniciar el passat mes de setembre una campanya de signatures a la capital del Baix Ebre per tal de què la ciutadania pogués exposar el seu interès en què el servei i els diners públics de la ciutat per la recollida, manteniment i cura dels animals de companyia siguin per a protectores d’animals sense afany de lucre i amb l’objectiu de defensar als animals i no per a empreses mercantils amb ànim de lucre.

Aquesta campanya pretenia posar de manifest «el sentiment de la ciutadania de què la protecció dels animals ha de prevaldre per sobre de l’objectiu de fer negoci de les empreses privades, a més de demostrar que moltes persones no estan d’acord amb la situació actual del servei de recollida dels animals perduts o abandonats», han afirmat en un manifest signat per les dues protectores.

El dimecres 17 de novembre es van presentar totes les signatures recollides a l’Ajuntament de Tortosa. En poc més de 2 mesos s’han recollit un total de 1.199 signatures en mà i 623 a través de la plataforma change.org. A més, s’han entregat en un moment clau perquè a principis d’este mes l’Ajuntament va treure a licitació el nou contracte del servei públic de captura, acollida, alimentació i manteniment dels animals de companyia abandonats o perduts i gestió de les adopcions.

El contracte amb SERPROANIMAL S.L. (més coneguda com Lo Corralet) va ser formalitzat al febrer de 2018 i establia una duració de 3 anys sense possibilitat de pròrroga. Tot i això, 9 mesos després de què el contracte finalitzés ha sortit ara a licitació. La protectora ARCA Internacional ha confirmat que s’ha presentat a la licitació, així que «l’Ajuntament té sobre la taula l’oportunitat de tenir en compte la petició de les 1.200 persones que han signat a la campanya de recollida de signatures durant poc més de dos mesos».

Aquesta campanya demana que siguen entitats protectores les que prestin el servei de recollida i acollida d’animals de companyia perduts o abandonats, podent garantir el benestar, la cura i protecció dels animals, i no «empreses mercantils amb ànim de lucre que poden tenir altres interessos per damunt d’aquesta protecció i cura dels animals».

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects