TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

Apareix un cartell de denúncia satírica al Trabucador

L’autor, que prefereix mantenir l’anonimat, qüestiona «l’espectador» i pretén conscienciar sobre la crisi del Delta

Durant els últims dies les xarxes socials han estat un espai de denúncia davant el gran moviment turístic que ha arribat a les Terres de l’Ebre i en especial, al Delta. Alhora, també s’ha donat cabuda a l’humor i a la burla per expressar el descontentament popular. Tant és així, que un dels temes més comentats ha estat el fet que molts dels visitants que decideixen contemplar la posta de sol des de la barra del Trabucador, un dels grans atractius del territori, aplaudeixen l’esdeveniment natural. Este gest ha estat motiu de mofa a les xarxes i, de fet, ha estat el detonant pel qual ha aparegut un cartell de denúncia satírica al Trabucador.

Es tracta d’una obra anònima i, tal com ha pogut saber el diari A Prop, és creació d’un artista ebrenc que prefereix mantenir l’anonimat. Segons explica, este recurs artístic «se submergeix i es confon per aportar un missatge a un espectador que ho és quan pren consciència de lo observat». El creador, que ja ha treballat anteriorment en l’anàlisi del patrimoni col·lectiu, adverteix que «tot allò que vivim directament, s’allunya avui en una representació», fent referència a l’aplaudiment d’un «fet quotidià com a fenomen espectacularitzat» i «sense ser conscients del context i la realitat actual del lloc».

L’autor compara la situació viscuda al Delta amb la que es viu als camps de floració d’Holanda, «on ja es considera als turistes com una plaga, ja que envaeixen la terra conreada a la recerca de selfies». Malgrat això, la peça del Trabucador, destaca, no busca enfrontar als habitants del Delta amb els turistes, sinó que «vol establir un diàleg pedagògic per sol·licitar consciència sobre la crisi ecològica amb la que es troba el delta de l’Ebre».

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects