TOTES LES NOTÍCIES DEL TERRITORI

AnimaNaturalis enregistra «les imatges que els taurins volen ocultar» a Camarles i Sant Jaume d’Enveja

L’organització es planteja interposar una denúncia per un bou embolat a Camarles

Membres d’AnimaNaturalis, Organització per la Defensa de Tots els Animals, han estat este cap de setmana als bous organitzats a Camarles i Sant Jaume d’Enveja. Concretament, van estar el divendres a Sant Jaume, on no van veure cap irregularitat i on expliquen que les mesures de seguretat per la Covid-19 es van seguir sense problema. El dissabte van estar a Camarles, on sí que van enregistrar uns fets que segurament seran denunciats, explica Aïda Gascón, directora a Espanya d’AnimaNaturalis.

Segons explica Gascón, el primer bou embolat de la nit es va complicar i «va estar més temps del reglamentari«. En lloc de 30 minuts que estableix la normativa, explica, «va estar-hi uns 45-50 minuts«. «Ho hem d’acabar de parlar amb els advocats, però segurament denunciarem els fets».
Les dues nits de bous van ser enregistrades per l’organització i, a més, van ser retransmeses en directe a través de Twitch, on es van connectar més de 200 persones la nit de dissabte.

La directora d’AnimaNaturalis, explica que és important donar a conéixer el que passa a les Terres de l’Ebre perquè encara hi ha molta gent de Catalunya que no sap què està passant. A mesura que avançava el directe, els membres d’AnimaNaturalis anaven interactuant amb els usuaris responent els dubtes que els sorgia en veure les imatges.

Esperant accions
Anima Naturalis, juntament amb nou entitats antitaurines més, des del 2019 estan demanant al Parlament de Catalunya la prohibició dels correbous i bous embolats. La cambra catalana va aprovar el 2019 la proposta de resolució, presentada per En Comú Podem, en què demanava a l’executiu que fes els canvis necessaris en la regulació de les festes tradicionals amb bous. Tot i que el Parlament va demanar al Govern prohibir els correbous i els bous embolats, després d’un any de pandèmia i eleccions encara no s’han pres mesures al respecte. Malgrat això, Gascón es mostra esperançada i afirma que al setembre creu que hi haurà algun moviment al respecte. «Els bous capllaçats i embolats tenen els dies comptats» conclou.

Facebook
WhatsApp
Twitter

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

També et podria interessar...

Copyright © 2020 APROPEBRE | Designed by IPM Projects