Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Contacte: info@apropebre.cat
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    A Prop Ebre
    • Territori
      • Baix Ebre
        • Aldover
        • Alfara de Carles
        • Benifallet
        • Camarles
        • Deltebre
        • El Perelló
        • L’Aldea
        • L’Ametlla de mar
        • L’Ampolla
        • Paüls
        • Roquetes
        • Tivenys
        • Tortosa
        • Xerta
      • Montsià
        • Alcanar
        • Amposta
        • Freginals
        • Godall
        • La Galera
        • La Sénia
        • Mas de Barberans
        • Masdenverge
        • La Ràpita
        • Sant Jaume d’Enveja
        • Santa Bàrbara
        • Ulldecona
      • Ribera d’Ebre
        • Ascó
        • Benissanet
        • Flix
        • Garcia
        • Ginestar
        • La Palma d’Ebre
        • La Torre de l’Espanyol
        • Miravet
        • Móra d’Ebre
        • Móra la Nova
        • Rasquera
        • Riba-Roja d’Ebre
        • Tivissa
        • Vinebre
      • Terra Alta
        • Arnes
        • Batea
        • Bot
        • Caseres
        • Corbera d’Ebre
        • El Pinell de Brai
        • Gandesa
        • Horta de Sant Joan
        • La Fatarella
        • La Pobla de Massaluca
        • Prat de Comte
        • Vilalba dels Arcs
      • Terres del Sénia
    • Actualitat
      • Política
      • Economia
      • Cultura
      • Societat
      • Esports
      • Entrevistes
    • Opinió
    • Mèdia
    • Pòdcast
      • L’informatiu
      • Converses de Prop
      • Parlem d’Igualtat
    • Captures
    • Al brancal
    A Prop Ebre
    Home»Al brancal»Al brancal de Rafel Muria
    Al brancal El Perelló Societat

    Al brancal de Rafel Muria

    RedaccióBy Redacció11/10/20233 Mins Read

    Rafel Muria és el xef al capdavant del restaurant Quatre Molins, a Cornudella, al Priorat. Al 2018, amb només vint-i-tres va assumir el repte de capitanejar el restaurant. Al 2020, en plena pandèmia, va rebre la seua primera Estrella Michelin. En el moment de l’anunci del guardó, Muria estava sopant després d’un dia esquiant. Seguia la gala sense gaires expectatives quan va començar a rebre trucades de coneguts i familiars. “Allà dalt la senyal anava amb retard, i la gent ja m’estava felicitant abans que jo sentís que anunciaven el meu nom”. Explica que va ser una sorpresa perquè Quatre Molins té una sala petita, i perquè rebre una Estrella no estava entre els seus objectius només dos anys després de començar a dirigir el restaurant.

    Rafel Muria és la sisena generació dels productors de Mel Muria, del Perelló. L’empresa va fundar-se a finals del segle XIX i, des que era menut, ell i son germà han treballat a casa. “Quan era petit preferia anar a l’escola que no pas que fossen vacances, perquè sabia que em tocava treballar”. Té un gran coneixement sobre els processos de producció de la mel, de les seues propietats, de les necessitats que té… A l’inici de la seua carrera com a cuiner, molts mitjans especialitzats en gastronomia li van posar el sobrenom del ‘xef de la mel’ per la importància que li dona dins dels seus plats.

    Va iniciar-se en la cuina perquè no li agradava estudiar i volia començar a treballar de seguida. Al 2012 se va diplomar a l’Escola Hoffman de Barcelona. D’aquí, al restaurant Villa Retiro de Xerta, que ja comptava amb una Estrella Michelin. Muria guarda molt bon record d’esta època i de la seua relació amb el xef Fran López, amb qui seguix mantenint contacte. Després va marxar a França, al restaurant Michel Bras, a Lagiole, i a continuació a Itàlia, a Pescara, al Villa Maiella. Però el punt d’inflexió va venir amb la seua entrada a L’Atelier de Joël Robuchon Saint-Germain de París, on va arribar a ser el segon xef. Allà va aprendre a treballar amb rigor. “Entrar a treballar allà, per a mi, va ser un abans i un després. Vaig aprendre molt. Vaig aprendre, per exemple, que l’organització és el tot, la base de tot, el més important en una cuina”.

    Tot i la llarga llista de reconeixements que acumula, Rafel Muria valora poder seguir creant de la manera que vol, sense pressions, amb llibertat. Parla també de la importància de rodejar-se d’un bon equip i de saber mantenir-lo i tractar-lo bé. “Ara hi ha una crisi de personal al sector. A mi això no em passa, treballo sempre amb la mateixa gent”.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Telegram WhatsApp

    Comments are closed.

    Posts relacionats

    Al brancal d’Arrels d’Orta

    Enric Alfonso està al capdavant de la vinateria Arrels d’Orta, que reobre portes el proper divendres 5 de desembre. El…

    Read More

    Al brancal de Genèriccc

    Genèriccc acaba de nàixer. És una formació cultural capitanejada per Samuel Lara, Pau Forner i Paco Lleixà. Però ja s’hi…

    Read More

    Bot aposta per la memòria històrica i anuncia la creació d’una ruta sobre la Guerra i el franquisme

    Read More

    Al brancal d’Hodei Studio

    Read More

    ‘Salut mental de la A a la Z’ per combatre la desinformació a xarxes

    Read More

    Notícies recents

    Al brancal d'Arrels d'Orta

    Enric Alfonso està al capdavant de la vinateria Arrels d’Orta, que reobre portes el proper ...
    Al brancal 03-12-2025

    Josep Piñol després d''Evitada': “M'interessa la hipocresia de les persones”

    Josep Piñol (1994, Tivenys) és nerviós, es mou quan parla i mai s’està en la ...
    Cultura 29-11-2025

    Jordi Fabá presenta 'Dos Almas', un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    El músic tortosí llença el seu segon single Jordi Fabá ha tret el seu segon ...
    Cultura 27-11-2025
    El més vist

    Al brancal d’Arrels d’Orta

    Al brancal

    Josep Piñol després d”Evitada’: “M’interessa la hipocresia de les persones”

    Cultura

    Jordi Fabá presenta ‘Dos Almas’, un tema nascut de la búsqueda de la creativitat

    Cultura

    Al brancal de Genèriccc

    Al brancal

    Robert Adell: “Es necessiten més pastors”

    Entrevistes

    Subscriu-te al butlletí

    Rep les últimes notícies

    • QUI SOM
    • CONDICIONS I PRIVACITAT
    • POLÍTICA DE COOKIES

    CONTACTE
    info@apropebre.cat

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    © 2025 Apropebre. Designed by Globals.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Gestionar el consentimiento de las cookies
    Utilizamos tecnologías como las cookies para almacenar y/o acceder a la información del dispositivo. Lo hacemos para mejorar la experiencia de navegación y para mostrar anuncios (no) personalizados. El consentimiento a estas tecnologías nos permitirá procesar datos como el comportamiento de navegación o los ID's únicos en este sitio. No consentir o retirar el consentimiento, puede afectar negativamente a ciertas características y funciones.
    Funcional Sempre actiu
    L'emmagatzematge o accés tècnic és estrictament necessari per al propòsit legítim de permetre l'ús d'un servei específic sol·licitat explícitament per l'abonat o usuari, o amb l'únic propòsit de dur a terme la transmissió d'una comunicació a través d'una xarxa de comunicacions electròniques .
    Preferències
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per a la finalitat legítima d'emmagatzemar preferències no sol·licitades per l'abonat o l'usuari.
    Estadístiques
    El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos. L'emmagatzematge o accés tècnic que s'utilitza exclusivament amb finalitats estadístiques anònimes. Sense un requeriment, el compliment voluntari per part del Proveïdor de serveis d'Internet, o els registres addicionals d'un tercer, la informació emmagatzemada o recuperada només per a aquest propòsit no es pot utilitzar per identificar-te.
    Màrqueting
    L'emmagatzematge o accés tècnic és necessari per crear perfils d'usuari per enviar publicitat, o per rastrejar l'usuari en una web o en diverses webs amb fins de màrqueting similars.
    • Gestiona les opcions
    • Gestiona els serveis
    • Gestiona {vendor_count} proveïdors
    • Llegeix més sobre aquests propòsits
    Veure preferències
    • {title}
    • {title}
    • {title}
    X